#REVIEW - Makan Di Papparich Ampang Avenue - Monolog Aku Cuma Di Kiri

February 17, 2016

#REVIEW - Makan Di Papparich Ampang Avenue


Assalamualaikum wbt!

Baru perasan entri ni dah lama aku draft.... haha ! 
Sebab harini aku takde idea nak menaip sangat, maka aku abadikan je laa yang aku dah pernah makan Papparich...

Jakun?     Memang !

Awal bulan aritu aku cam teringin nak makan kat Papparich.

Papparich ni dekat area Rawang pun ada tapi sebab mama abah aku macam tak confident nak makan disitu, maka kubutakan hati je laa sambil berhuhuhu.

Dah kawin ni kan? Siapa lagi tempat kau berharap??

Yeah, SUAMI !

So aku makan Steamed Chicken Rice & tuan suami order Prawn Noodles.

2016 01 29 07 23 15 1 wm

2016 01 29 07 23 56 1 wm


STEAMED CHICKEN RICE : Memang macam chinese style punya.. Sedapppp.... Aku saja try memandangkan Azwan Ali selalu order menu ni... So aku puas hati... Sebab aku kan memang penggemar nasi ayam hainan.. Aku bagi 4/5 sebab portion ayam kecik... haha !

PRAWN NOODLE : Portion banyak, yes memang puas hati. Manis udang dah ada.. Semua complete cuma..... kurang garam !

ICED LEMON TEA : Aku order 1 je memandangkan nak berjimat dan aku pun tak boleh minum banyak2... Cumanya... bila part air ni kurang manis pulak dah... Rasa macam air teh kosong perah lemon without the sugar.... Lipton punya iced lemon tea pun lagi best.. 

-
-

Agak2 aku nak datang lagi ke?
Of course.. sebab di situ je aku jumpa nasi ayam yang sedap walaupun portion sikit.. wuwuwu

Sekian.

6 comments:

  1. Hai jom singgah tgk baby booties yang cute and trendy disini. Tgh promo ni..

    http://faridaredbellas.blogspot.my/2016/02/pika-lula-handmade-baby-booties.html?m=1

    ReplyDelete
  2. wahhh tiba-tiba jadi lapar pula perut akak nih... he he he...

    ReplyDelete
  3. Slalu g yg dekat sri rampai...tp dah lama gak xg..lps pantang t bolehlah g..trylah bubur..sedap gak..

    ReplyDelete
  4. Akak rasa akak dah pernah makan kat Papparich ni tapi dah lamalah. Tak ingat makan apa ^_^ Akak ni suka JJCM. Kalau sedap, kita ulang makan. Kalau tak sedap, itulah pertama dan terakhir jawabnya ...

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.