Kaki Masjid Bertudung Labuh ... Bukan Jaminan Syurga Kalau.......

12745534 10204259746934121 4595541761517624943 n

Assalamualaikum wbt !

Mama aku cakap -- jangan pertikaikan apa orang pakai !

Ok, yes its true. 
Aku bukanlah sengaja nak pertikaikan apa orang pakai evendo aku faham, tutup aurat itu wajib.. 

Ntah, aurat aku terdedah di kepala -- bukan sengaja jugak, tapi -- aku collapse .
Suami aku tidak izinkan, sebab ianya memudaratkan aku....

Aku telan apa orang nak judge, sebab hidup mati aku -- kerana Allah SWT, 

DIA tahu -- DIA faham.

Ini bukanlah kisah aku sangat -- by the way aku tak judge sesiapa tapi korang boleh judge sendiri melalui gambar... Ramai tahu suami aku OKU, jiran2 semua tahu -- tuan suami memang parking disitu (kereta putih kancil tu kereta kami lettew) ..

Tapi akibat busuk hati jiran, tengok (kereta dalam bulatan merah) -- dia block jalan sampai tuan suami susah nak reverse kereta... Dah laa bukan power stering so jadi berat laaa kan... Kemain jiran ini makan jalan kami semata2 tak bagi kami parking disitu...

Memula dia block dengan pasu, aku ubah letak tepi ..
Letak pasu tak berhasil, dia parking block jalan pulak -- padahal ada ruang ke depan lagi dia boleh parking ...

Yang aku pelik , bukan kami amik jalan dia atau parking depan rumah dia pun....emm... kesudahannya kami taknak selfish... terpaksa parking jejauh nun di masjid sana... Ye laa... kalau parking jugak situ dah block orang lain nak lalu pulak.. :(

Jiran ini orang masjid, si isteri bertudung labuh -- tapi sayangnya suami isteri busuk hati ...

maaf ya, hanya luahan seorang isteri yang marhaenis -- aku kesian dengan tuan suami, sebenarnya aku jugak -- sebab aku cepat penat sekarang ni ...

Sekian.
Kaki Masjid Bertudung Labuh ... Bukan Jaminan Syurga Kalau....... Kaki Masjid Bertudung Labuh ... Bukan Jaminan Syurga Kalau....... Reviewed by Tunsha Ayunie on February 22, 2016 Rating: 5

1 comment

  1. kadang tu kita ni hidup berjiran kena ada tolak ansur ... tambah2 pulak bg org yg sihat tubuh badan cuba beralah sedikit dengan org2 istimewa ...mungkin skrg masa dia .. mana tahu kerana keangkuhan nya Allah tarik balik segala pinjmannya ....

    bertabah la ayunie

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.