Bila Budak Raver Jadi Beruk Matyeh ! - Tunsha Ayunie Punya Belog

February 22, 2016

Bila Budak Raver Jadi Beruk Matyeh !

aa

Assalamualaikum wbt !

Apa itu RAVER??
Yelaaa.... sekarang kan tengah viral pasal bebudak cimpanzee ni..

Oklah.. sekadar nak berkongsi sikit ye..

RAVE - ialah singkatan bagi Radical Audio Visual Experience atau Pesta Rave yang digunapakai pada tahun 1980-1990an... kalau tengok zaman Gila-Gila Remaja, si Roy tu ada menari tarian ni..... Tapi tahun 80an-90an dulu.. hanya bebudak kolej atau yang dah besar je obses...

Kini tidak lagi ye uolsss.... bebudak seawal umur 8 tahun pun dah asyik menari macam beruk matyeh, macam sotong kena renjatan elektrik.... ai is sooooo geli !

Kalau nak tahu , tahun 1950 dulu, rave ni dianggap sebagai Parti Liar !



Kredit : KHK (Kepala Hotak Kamu)

Ok sambung kepada cerita bebudak sekarang... Depa gelarkan depa budak Raver... kemain obses... siap nak gaduh dengan budak hipster kat KLCC !! Jadi bahan lawak aku je laaa depa ni.... 

Risau aku dengan generasi sekarang... masing2 rasanya macam dah takde masa depan... Paling aku risau bila tengok video, ramai sangat bebudak kecik and the gang yang lepak mall buat benda tak berfaedah ni.... Kalau jadi penari kaki lima aku tak kisah sangat --- ini lepas pulak depa pi clubbing...

Terfikir, apa peranan ibubapa?

Mama abah aku dulu, harap maaf laaa nak kasi anak2 keluar... adik bongsu aku yang umur 17 tahun tu pun mama abah masih kunci lagi,,, Risau ! Takut ! lelagi dengan budaya merapu bebudak sekarang... makin kritikal gamaknya...

Apapun makcik2 pakcik2 akak2 abang2 adik2... Jagalah anak masing2.... biaq pi depa rasa terkongkong sikit dari rosak akhlak macam ni... Sayang sangat... sekolah lagi... umur baru setahun jagung.... jagung pun waktu ni baru nak tumbuh bunga katanyaaa....

sekian.



"..ngeeee.... habang tak sangka ramai bercita2 nak jadi macam habang..."
- Habang Cimpanzee -

2 comments:

  1. aku ni mmg ketinggalan betui la ... aku mmg jarang nk click video ke hape kat fb wlupun beratus ribu like ... hahahananti aku click la tgk

    ReplyDelete
  2. Budak budak kena kejutan budaya gamaknya....

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.