Ayah Kalau Sayang Dia Tak Tunjuk ! - Tunsha Ayunie Punya Belog

February 04, 2016

Ayah Kalau Sayang Dia Tak Tunjuk !


AYAH SAYANG AYAH TAK TUNJUK || Aku mempunyai seorang abah yang tak lah tegas sangat walaupun hakikat yang nyata aku teringin nak ayah yang tegas tapi bukan garang... err... korang faham ke maksudnya?? Its just like... TEGAS yang berprinsip.... haaa gittew...

Tapi aku tak kisah... walaupun abah aku ni bukan tegas tapi garang dan baran, aku tetap sayang dia sebab dia banyak berkorban jugak untuk famili aku... untuk adik2 dia... dia sanggup tak belajar habis demi adik2 dia.... perghh... itu aku bangga terhadap abah aku...

Lagi satu... dia sanggup cuci najis aku waktu aku sakit... sanggup berhenti kerja sebab nak jaga aku... itu pengorbanan abah yang aku takkan lupa...

Abah ni memang tak suka tunjuk dia sayang anak... kalau kita tanya sayang ke tak... jawapan mesti tak... tapi abah ni kalau dia ada mood... dia jadi pak lawak... seriously aku paling happy bila abah ada mood bergurau senda..... itu the best moment ever... rasa macam nak tarik emosi abah yang kerap moody tu... nak suruh dia chill selalu... tapi apakan daya... dah itu memang attitude abah... aku tak kisah... haha !!

Kenapa?? Sebab inilah antaranya... korang mesti baca KENAPA KORANG HARUS HARGAI JASA SEORANG AYAH ...... Nampak kerja seorang bapa terlalu mudah... tapi sebenarnya sangat berat !

Apapun aku tetap menyayangi abah... Sebab terhasilnya aku dari benihnya... Dari cinta dia terhadap mama... Happy Anniversary Abah & Mama !! Alhamdulillah... dah 27 tahun dah.....

kbai.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.