Sinopsis & Review Telemovie - Jangan Ambil Anak Aku - Monolog Aku Cuma Di Kiri

January 06, 2016

Sinopsis & Review Telemovie - Jangan Ambil Anak Aku

jaaa

JANGAN AMBIL ANAK AKU | Mengisahkan tentang seorang ibu yang kehilangan anaknya akibat dendam mertuanya. Anida (Nad Zainal) telah kahwin lari dengan suaminya Ariff (Taufiq Izmir) .. Tidak lama kemudian suaminya meninggal dunia.... Konflik terjadi apabila abangnya Meon, telah menjual anak Anida iaitu Airis Rania (Puteri Balqis), kepada ibu mertua Anida.. tanpa pengetahuan Anida..

7 tahun berlalu, Anida bertanggungjawab menjaga ibunya yang uzur... Tak lama selepas itu, Anida mendapat tahu perkara sebenarnya... lebih malang, ibunya juga meninggal dunia... Anida memulakan perjuangan untuk mendapat kembali hak penjagaan ke atas anaknya...

Ibunya, Puan Zariffah (Jasmin Hamid) berdendam dengan Anida dan menuduh Anida punca kematian anak lelakinya... Puan Zah tidak memberi izin untuk Anida berjumpa dengan Airis...

Penghabisan kisah?? Anida tetap mendapat hak penjagaan terhadap Airis... hahahha cliche sangat uolssss...


Bagi pendapat aku... cerita ni takde laa polish habis sangat... sekadar cerita jimat kos... hahahhaa.... kalau tak panjang lagi laaa kisahnya... nak upah lawyer lagi bagai....  lepas tu... lakonan Nad Zainal ni.... entahlah... aku rasa kerasssss sangat... aku tak dapat menjiwai watak dia sebagai seorang ibu.... aku nangis sebab si budak Balqis ni je... haihhh

Oh ya, cerita ni takde laaa macam kisah perjuangan seorang ibu sangat.... sebab klimaks cerita ni pun simple as that.. itu bagi aku laaa.... ok itu je..

kbai.

1 comment:

  1. hi....i want to ask what is the background music name?

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.