RESEPI : Coklat Delima


Buah delima memang sedap lelagi kalau yang manis... tapi susah lah nak dapat yang manis... so far kalau aku makan mesti masam.... so resepi ni sesuai laaa untuk buah delima masam ittew.. haha !

Harini malas nak taip bebanyak sebab aku nak membizi renovate blog... tahun baru rasa nak tukar baru jugak laaa gittew.... padahal -------- badan dah start lemau ni... heh !

Nah resepi !

RESEPI COKLAT DELIMA
  • 1 biji buah delima - dikeluarkan isi
  • 1 mangkuk cip coklat
  • 1 sudu besar minyak sayuran (minyak biasa pun boleh)
  • kekacang - ikut suka lah nak letak walnut ke ape, taknak letak pun takpe...
Cara-caranya :
  • Campurkan minyak dalam cip coklat, cairkan dalam microwave. Nak guna kaedah double boiling pun boleh.
  • Amik satu bekas (contoh bekas buat air batu) letakkan coklat yang dicairkan tadi setengah, taburkan biji delima & kacang & tambah coklat lagi...
  • Keraskan dalam peti sejuk. SIAP!
haaaa dah la senang, sedap pulak tu... mohon cubalah ye... bagi anak2 makan... mak anak pun boleh makan... coklat baik untuk jantung, delima baik untuk yang ada gastrik... apa kena mengena pun aku tak tahu.... hahahha

kbai ~
RESEPI : Coklat Delima RESEPI : Coklat Delima Reviewed by Tunsha Ayunie on January 01, 2016 Rating: 5

3 comments

  1. selamat tahun baru 2016 Sha... Baru sempat bw..

    ReplyDelete
  2. Wah.. Tak pernah tengok lagi resepi nih... Menarik nih..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.