Produk Qu Puteh Disahkan Mempunyai Bahan Bahaya Oleh KKM... Apa Kata Dato Vida? - Monolog Aku Cuma Di Kiri

January 22, 2016

Produk Qu Puteh Disahkan Mempunyai Bahan Bahaya Oleh KKM... Apa Kata Dato Vida?

Qu Puteh Whitening Pro 9 1 700x700

PRODUK QU PUTEH DISAHKAN BAHAYA OLEH KKM | Gempar jugak la berita ni kan... Aku pun baru terbaca.. Tak sempat tengok news tapi sebab tak sihat... Ok back to basic.... Ntah laaa... Aku just anggap perkara ni asam garam kehidupan sebagai seorang businessman/businesswoman... Mesti ada punya kes2 macam ni...

Siapa yang pernah guna produk Whitening Pro9 & UV Block Qu Puteh ni?? KKM dah bagi keterangan bahawa produk ini mengandungi raksa atau dikenali sebagai merkuri...

51453460000 freesize

Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan (BPFK) telah menerima laporan pengguna yang mengalam masalah pendengaran serta keguguran rambut selepas menggunakan dua produk berkenaan dalam tempoh tiga bulan....

Untuk info... merkuri sangat bahaya dan boleh menyebabkan kerosakan buah pinggang, sistem saraf dan iritasi pada baby kalau terbau/hidu bahan itu...


Dato Vida bagaimanapun akur dan akan menarik semula produk itu dari dipasarkan....

... Pengguna semua tidak perlu risau menggunakan produk Qu Puteh yang lain kerana melepasi piawaian yang telah ditetapkan,❞ katanya menerusi rakaman suara yang dihantar melalui  WhatsApp kepada beberapa kumpulan WhatsApp media hari ni....

Apapun dugaan.. bertabahlah Dato Vida.... inilah ujian dalam berbisnes.... Ada naik turun... Ok... sekian laporan dari hakakkk gojesss yang gonjenggg... eceyyyy.. Apapun hakakk nak bagitau ni... Tahu Tak Korang Bahawa Barang2 Ini Boleh Buat Korang Mati Kalau Salah Guna ? Lebih baik mencegah dari dapat penyakit di kemudian hari... Sila ambil tahu !

kbai !

2 comments:

  1. Masa Dato' Vida tengah naik, ada pula dugaan macam ni.. tapi bagusla dia open dalam handle isu ni. Krim pemutih kat Asia memang kena hati2, sebab bahan2 gini la..

    ReplyDelete
  2. harap dato vida tabah.....dapat mengatasi masalah ni......b

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.