Peniaga Melayu Yang Menipu - Tunsha Ayunie Punya Belog

January 03, 2016

Peniaga Melayu Yang Menipu

PISANG GORENG RANGUP ALA HOTEL
Source by Google

PENIAGA MELAYU YANG MENIPU | Aku bukan nak hentam Melayu, cuma aku highlight Melayu sebab aku Melayu dan terkilan bila orang Melayu berniaga macam ni... aku sedih tau... Bila cerita pasal pisang goreng, automatik aku teringat makcik pisang goreng yangbaik dengan aku tu... tapi dia dah pindah Melaka... sedih aku...

So bila aku teringin makan pisang goreng cheese, aku terpaksa beli kat orang lain tapi sungguhlah tidak sesedap makcik ittew.... dah la pisang halus... kekadang dia TER-bagi aku keledek campur pisang... see tak ikhlas tau... awak peniaga kena alert apa yang customer nak... haih..

Lepas tu beberapa hari ni aku teringin nak makan cempedak... so dekat Tasik Tambahan ni hanya ada satu kedai je jual cempedak --- 50sen seulas !

Sebab teringinnnnn sangat, aritu aku beli laa RM 5 ... then semalam aku teringin pulak makan pisang goreng cicah sambal kicap.... lepas treatment, so aku beli je laa.... nak bikin sendiri, PENAT !

Dah kat banner tulis GORENG PISANG RANGUP so dengan harapan ranguplah pisang goreng tu tapi melesettttt sangat... pisang & tepung lembikkkk !! tapi takpelah... dah terbeli....  hahhh lupa... aku beli cempedak jugak...

Kan aku kata cempedak 1 ulas 50sen kan?? Masa aku beli semalam RM2, aku dapat 3 ulas je... 1 ulas je laa isi tebal sikit, 2 ulas lagi tu alahai.. biji je tebal ! seeee..... menipu kan?? Aku terfikir satu benda, depa ni berniaga macam mana?? MELAYU ISLAM pulak tu -------

kbai.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.