Kenakalan Kanak-Kanak Itu Biasa - Tunsha Ayunie Punya Belog

January 07, 2016

Kenakalan Kanak-Kanak Itu Biasa

Source by Google

KENAKALAN KANAK-KANAK ITU BIASA | Kanak-kanak dan kenakalan memang berpisah tiada... ampa pun pernah jadi kanak-kanak, aku pun sama... Nakal itu normal, tapi kalau kojaqqqq aku memang rasa nak bubuh ja...

Bebudak ni, boleh kata laa makin depa membesaq makin depa ada sifat ingin tahu.... sifat curious tu memang membantu sel2 otak depa berhubung... kadang curious depa yang lebih tu boleh buat orang lain sakit hati.... hahahha !! Nakal ni banyak jenis... ada yang boleh kita terima, ada yang tak boleh... aku tak boleh terima kalau budak dok ajuk2 cara suami aku berjalan.... aduhai, fikir anak orang je kalau tak, hinggap jugak laaa tangan ni kat pipi depa...

-- suka suka nak pukul anak orang, haha !

Well... attitude kanak-kanak ni sometime they learn from their parent la kan, kita nak marah terus tak boleh.... sebab depa ada parent... so parent kena bagi peranan... boleh tegur, "my dear son/daughter, tak baik ajuk2 orang macam tu... dosa" ... such be like that laa... bukan tengok je kalau anak buat benda tak elok, in fact dia budak yang ampa rasa depa tidak mengerti ---

Kekadang kekanak jadi hyperactive nakal sebab ▶▶ MAKAN BENDA-BENDA MACAM NI ◀◀.... luar kawalan ibubapa.... ayoyoyooyoyyo... depa apa tahu, janji sedapppp... opsssss ! aku pun macam budak2 ni jugak... weeeeeeeee

kbai.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.