January 26, 2016

Gem Glass Corn... Jagung Pelik Bermanik-Manik...

UGdd23z

JAGUNG PELIK BERMANIK-MANIK || Korang suka makan jagung?? Jagung kalau direbus atau dibakar memang perghhh... Aku suka makan jagung kat Daily Fresh... Ada perisa garlic, chili, and apa ntah lagi... Tapi kalau jagung yang rare cenggini korang sanggup tak?? Aku sanggup je walaupun rasa macam.... sayangnya nak makan sebab.. CANTIK !! heee ~

1

2

Glass Gem Corn berjaya menghasilkan sebiji jagung yang unik dengan warna yang seakan pelangi... Carl Barnes, seorang warga Amerika berketurunan Indian Cherokee , terkenal dengan bakat dan kemampuan dalam memilih dan mengolah benih jagung...

Asalnya Carl Barnes mencuba menyilangkan jagung yang memiliki biji2 berwarna.. Selama bertahun2 Carl cuba silang menyilang sampailah jagung tu memproses warna yang cantik...

3

4

Sebelum meninggal, Carl menurunkan ilmu untuk memproses jagung tersebut kepada Greg Schoen dan kemudian menyerahkan kepada Bill McDorman untuk memperkembangkan baka jagung tu...

Sekian.

3 comments:

  1. cantek ni..
    jagung macam manik2 pearl gitu.. gerammm nengoknya

    ReplyDelete
  2. macam takut pulak nak makan..tapi cantik kan

    ReplyDelete
  3. jagung yg cantik rupanya mesti sedap rasanya tu...

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.