Yang Malas Sarapan Pagi Sila Baca !



MALAS SARAPAN PAGI SILA BACA | Assalamualakum semua...dah sarapan? Aku belum lagi and kalau sebenarnya pun... aku memang JARANG sangat sarapan pagi... Sejak tinggal dengan mertua ni ntahlaa... aku jadi malas nak ke dapur... Tapi kalau balik Rawang, aku memang rajin breakfast.. yelaaa... rumah sendiri... akulah KAKYONG dalam rumah... kat rumah mertua ni aku punya segan MasyaAllah... sampai berat mulut nak berborak dengan mertua pun...

Haaa kan dan panjang lebar mengarut... Tahukah korang sarapan pagi ni amat penting? Ianya mengembalikan tahap glukosa, karbohidrat yang penting yang diperlukan oleh otak.. Sarapan pagi juga boleh meningkatkatkan daya tumpuan dan ingatan disamping meningkatkan mood...

a11

Kanak2 juga digalakkan mengambil sarapan pagi kerana menurut kajian ianya akan meningkatkan tingkah laku, dan menjadikan kanak2 lebih bijak... haaa tengok laa omputeh tu mana tinggal breakfast... heee ~

Kekadang, kita ni malas nak bangun pagi sebab nak sediakan breakfast kan.. haaaa apakata korang cuba tengok ni ▶ IDEA GENIUS UNTUK SI PEMALAS SARAPAN PAGI ◀ ..sekarang kan serba mudah uolssss.....

Ok... I'm off to dialysis... see ya ! Salam Sabtu semua :)
Yang Malas Sarapan Pagi Sila Baca ! Yang Malas Sarapan Pagi Sila Baca ! Reviewed by Tunsha Ayunie on December 19, 2015 Rating: 5

1 comment

  1. Selalunya tak tinggal bfast..
    Tak jadi kerja kalau pagi2 lapo..huhu

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.