Nasib OKU yang Dipersendakan... - Tunsha Ayunie Punya Belog

December 07, 2015

Nasib OKU yang Dipersendakan...


NASIB OKU YANG DIPERSENDAKAN | Aku bangun awal pagi tadi... dalam keadaan Is demam aku paksa gak dia bangun untuk jumpa Pakar Ortopedik... sebelum ni postpone sebab kes pasang lantai bagai.... harini aku paksa gak walaupun aku kena telan bebelan dia yang mengantuk bagai....

Appointment pukul 9am & pukul 9.20am dah terpacak kat Ortopedik... dapat no.giliran lepas tu dah nak dekat pukul 11am , nombor still macam tu je.. tak berubah.... Is mintak jasa baik staff untuk cepat tapi depa kata nombor kami tu dalam anggaran pukul 2pm kang baru depa panggil.... doktor tak ramai katanya....


So kami decide balik dulu makan semua then datang balik.... lepas datang alhamdulillah doktor terus nak jumpa... aku pun dah suka lah kan... ingat settle takat tu je... sebab doktor dah check tulang Is semua... tapi dia hantar kami suruh buat appointment kat Unit Fisioterapi pulak... oklah takpe, kami pun jalan lah.. gigih pergi Unit Fisioterapi...


Dah sampai sana... depa kata barang tak cukup pulakkkkk untuk buat fisioterapi... depa tendang kami pergi Rehab Centre area HUKM.... Ya Allah... mendidih hati aku.... Is apatah lagi... aku ni bukan takat mendidih dah... berairmata... kesian tengok suami aku....

Kami mintak jasa baik doktor Ortopedik tapi tidak memberi kesan... dari low voice dah sampai high noted kot.... dia tetap suruh Is pergi fisioterapi.... Cerita dia... nak dapatkan TANDATANGAN untuk luluskan Is bawak kereta je punnnnn.... ITU JE ! demi nak dapatkan lesen P, dia perlu jalani prosedur ni....

Maaf, aku cuma berkongsi cerita... tak tahu nak salahkan JPJ atau pihak hospital .. aku sedih... bukankah warga OKU ni sepatutnya diberi kepentingan... awak yang normal tak rasa beban sakit bila berjalan ke sana sini dengan tulang bengkok, boleh cerita laaaaaa !! :(

7 comments:

  1. Masih ramai yang memandang OKU dengan pandangan yang menyakitkan hati kita...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benar KakCik... sedihnya Tuhan yang tahu... hina sangat kami ni, mungkin :(

      Delete
  2. SEPATUTNYA YG TERASA SEMPURNA BANTULAH MRK YG KEKURANGAN NI JGN PNDG JER TANPA PERASAAN...NK MARAH JUGA KAK NI SBB KAK OKU JUGA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hanya OKU je faham kak... depa senang... normal.. pi sana sini mudah... kita2 ni depa pedajal :(

      Delete
  3. sabar ye ... bertabah la ...
    harap pihak berwajibni kena improve la sistem diorg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula eima... aku sabar je ni.... sabar jelah pun mampu kan?? mau je ajak suami pi serang JPJ nun... ntah kenapa macam2 pulak depa nak....

      Delete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.