JPJ, Kami Mohon Bertimbangrasa ! - Monolog Aku Cuma Di Kiri

December 11, 2015

JPJ, Kami Mohon Bertimbangrasa !


Hanya entri kosong...
Aku hanya berharap... JPJ kasihani orang2 macam suami aku yang susah nak kesana kesini untuk test itu dan ini.... yessssss suami aku tak normal.... tapi kenapa bebankan dia?? dan orang senasib dengannya??

Kalau tak kerana risau dengan JPJ dan Polis, aku suruh je suami aku bawak kereta kesana sini... melepasi highway.... bukan dia tak boleh drive pun... DAH BOLEH !! pergi hospital dia yang drive kereta ! Apa lagi awak nak JPJ??

Pengesahan yang membuktikan suami boleh bawak kereta?? BUKTI APA LAGI AWAK NAK JPJ??

Kata nak mohon sign doktor, tapi kenapa doktor tolak suami aku pergi jumpa pakar itu dan ini?? Dia bukan takde tangan, bukan takde kaki... semuanya normal kecuali TULANG BELAKANG PATAH dan RUSUKNYA kedepan ! Tapi dia mampu MEMANDU.... apa lagi awak nak, JPJ??

Takkan nak memandu berlesenkan L sampai mati?? Kamu jugak JPJ yang akan tahan dia tanpa lesen penuh... kamu normal, tak boleh bertimbangrasa ke?? ke tetap nak ZALIM dengan Orang Kurang Upaya ni??

Maaf, ini hanya luahan aku sebagai isteri yang tidak tahan dengan sistem yang memang TAK ADIL dan menyusahkan ORANG KURANG UPAYA ni... sedih sangat !


2 comments:

  1. moga ALLAH permudahkan urusan kalian..

    ReplyDelete
  2. sabar ya kakak.. insyallah dipermudahkan buat both of u..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.