Si Tupai Dan Si Sugar Glider ~ - Monolog Aku Cuma Di Kiri

November 07, 2015

Si Tupai Dan Si Sugar Glider ~

babyapai

Ini adalah tupai yang berbeza... sekor tupai tanah dan sekor lagi sugar glider.. ehh aku sebenarnya tak pasti tupai jenis apa sekor ni... rupa macam tupai tanah laa kekdahnya... MamaNora panggil dia Apai, si sugar glider ni dipanggil Baby...

Memula bertembung gaduh jugak dua ekor ni... kejap je gaduhnya... pisah sangkar dalam 2 hari, then boleh jadi sahabat pulak... bagi buah, depa berkongsi... tapi kalau bagi roti kat si Baby ni, dia selfish.. makan sendiri... tak boleh share...

Aku tak pernah pegang pun depa ni... suka tengok depa main berdua je... kalau tido mesti depa berkepit macam ni... suka pulak tengok....  Kekadang Baby ni kuat tido especially time sejuk2.... Apai ni kuat main.... kalau Baby tido, Apai ni mulalah lompat2 kat si Baby ni suruh bangun...

Bila Baby dah bangun... panjat daerah sangkar... Apai boleh tarik Baby jatuh ke bawah... haha ! nampak kedengkian disitu... depa ni pengubat stress aku kat rumah ni sebenarnya...

Cheers ~

3 comments:

  1. kisah tupai ya...di kampung bnyk sgt tupai tah apa jenisnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kampung memang banyak jenis tupainya :)

      Delete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.