Seronok Ke Tengok Filem Tanpa Warna? - Tunsha Ayunie Punya Belog

November 12, 2015

Seronok Ke Tengok Filem Tanpa Warna?



Kalau filem zaman Tan Sri P.Ramlee dulu... aku memang suka tengok jenis warna kelabu asap cenggini... tersangatlah meninggalkan kesan dan memori lebih2 lagi dengan arwah opah... cer bayangkan kalau sekarang cerita Bujang Lapok diwarnakan?? tak semangat nak tengok tau...


Dulu takdaq astro... so kita tengok tv pakai aerial je... emm bebudak sekarang tahu ke aerial tu kebende??
-
-
-
-
-
-
------- Ntah2 rupa aerial pun dah tak kenal... bebudak sekarang moden.. celik mata dah Astro... Ipad.. Iphone.... zaman hakakkk dulu.... tido sebelah opah... layan RTM sampai terlelap.... kah ! rutin arwah memang cenggitu.... sebelum tido bukak tv... lastly terlena..... kalau dia tak bangun... alamat sampai subuh laa tv dok onnnnn je... 

Aku dulu terikat dengan mesin.. so aku tak boleh gerak atau berjalan untuk tolong tutup TV... kekadang tu pukul 2am-3am... nampak lahh siaran bentuk bulat kaler2....

619a

TARAAAA !!!
Inilah ghupenyerrrr.....
rindu sangat !!!

Serba kekurangan kan zaman2 kita ni dulu... tapi sekarang ni... BERBEZA?? Nak tahu apa bezanya?? Inilah Beza TV Dahulu Dengan Sekarang ! Aku masih merasainya di saat hidup susah kat Selayang dulu dengan suami... kami masih pakai aerial... pasang tv sampai tertido.. lepas tu transmision end.

Bila aku teringat zaman dulukala.... aku lebih appreciate kot zaman tu.... sebab zaman sekarang aku tak tahu how people try to accept and appreciate segala kekurangan yang ada kan?? bayaq astro memahal time hujan hilang channel... dulu tengok RTM guna dawai besi tu hujan kilat halilintar pun watlekssss je layan macam takde pape...

sekian.

5 comments:

  1. rindu pulak nak tengok cerita2 p ramlee huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hakakkkk dah tak larat tengok... astro ngan tv2 dok ulanggggg ja !

      Delete
  2. hehe... btl sis.. slu gak tgk sampai rancangan habis nampak siaran bulat kaler2 tu.... skang xde lg kan....

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.