RESEPI : Oreo Cheese Ball - Monolog Aku Cuma Di Kiri

November 18, 2015

RESEPI : Oreo Cheese Ball

d5d6f4e4f5263ddfe76c28e30b2504c6

Tengah boring tak tahu buat apa, kisah dia nak mengunyah jelah kan... hakakkk ni asyik share resepi je tapi tak buat pun... maklumlah hidup menumpang... tak selesa nak buat itu ini... sat lagi habisnya ke perut orang lain.... kah ! (nampak sangat perangai keji)...

Oreo cheese ball ni... bebudak suka lah... mak budak pun suka... kolestrol memang maha hebat lah kan... dengan coklat lagi.... cheese lagi... amboihhhh ternak lemak lahhh kisah dia...

RESEPI OREO CHEESE BALL
Bahan-bahannya :-
  • 1 paket oreo - dihancurkan
  • 250g cream cheese
  • Coklat masakan
  • 1st jus lemon
  • Susu full cream
Cara-caranya :-
  • Campurkan cream cheese dengan jus lemon, gaulkan rata menggunakan spatula. 
  • Masukkan biskut oreo yang dipecahkan tadi, sebatikan kemudian dikepal/dibulatkan.
  • Cairkan coklat masakan bersama susu dengan menggunakan kaedah double boiling..
  • Kemudian celupkan dalam coklat cair tadi dan biarkan dalam peti sejuk sebentar..
  • Lepas tu?? ngappppp saje !
Haaaaa senang gilossss kan?? resepi takde sukatan... agak2 je... cream cheese boleh je nak kurangkan... biskut oreo tadi hancurkan je dengan cream2 dia sekali.... dah dok dendian sambil layan kopi o.

Cheers.

1 comment:

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.