November 18, 2015

RESEPI OREO CHEESE BALL

RESEPI OREO CHEESE BALL - Tengah bosan-bosan tengok TV ada masa memang rasa nak mengunyah kan? Ada orang suka makan cikedis, ada yang suka jajan macam coklat. Why not korang cuba Oreo Cheese Ball? Ada resepi mudah dan sedap sesuai untuk anak-anak atau mak kepada anak. Hehe...

d5d6f4e4f5263ddfe76c28e30b2504c6


RESEPI OREO CHEESE BALL

Bahan-bahan :

1 paket oreo - dikisar bersama krimnya sekali
250g cream cheese
Coklat masakan
1st jus lemon
Susu full cream

Cara-cara:

Campurkan cream cheese dengan jus lemon, gaulkan rata menggunakan spatula. Masukkan biskut oreo yang dipecahkan tadi, sebatikan kemudian dikepal/dibulatkan.

Cairkan coklat masakan bersama susu dengan menggunakan kaedah double boiling. Kemudian celupkan dalam coklat cair tadi dan biarkan dalam peti sejuk sebentar.

Lepas tu?? ngappppp saje !

Haaaaa senang gilossss kan?? Resepi takde sukatan so korang agak-agak je la. Cream cheese kalau taknak lebih, boleh kurangkan. Nak lebih letak lebih. Selamat mencuba :)

1 comment:

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.