KUDRATMU SEORANG MAMA



Lamanya tak blogging gara2 bercuti ke Teratak Bonda... hahahaa... bonda saja kekdahnya... sama2 lah ye tak?? Teratak AyahandaBonda lahhh kisah dia....

Sabtu abah ambik aku dengan Is kat hospital... almaklumlah lesen tak penuh lagi... mengharap pada orang yang full lisence lah jawabnya... so lepas abah ambik kami bertapak kat rumah kaklong dulu... hajat nak ke rumah Wanchik terpaksa dikuburkan sebab ramai sangat orang... niat nak makan sedap pun tolak tepi, balik tu mama masak sardin dengan sup suhun je... jadilahhh...

2015 11 22 02 36 25 1

Esoknya hari Ahad mama cadang nak buat kerabu pucuk paku... tapi lauk lain bertandan menyinggah pulak...aku kalau balik Rawang memang terasa macam  anak raja, mama memang masak sedap2 punya.... nahh...! ada kerabu pucuk paku, kari ikan, daging masak kicap, tempe, acar ikan masin, dengan sambal belacan... fuhhh

---- Tapi aku hanya makan nasi dengan ikan kembung + kicap manis.. itu dah heaven.. yang lain aku ratah je ponnnnnnnnn.... kah ! (sebab aku memang tak suka makan lauk penuh dalam nasik)

2015 11 22 05 58 54 1
2015 11 22 06 52 29 1

Petang tu pulak mama prepare barang2 topping untuk pizza... well... ini request yang dah lama sangat aku idamkan, haritu je mama larat nak ikut kehendak aku.... sementelah pulak sekarang ni mama memang hyper dalam bidang roti meroti ni kannnnnn.... Sooooo --- mama bikin 3 dulang pizza... makan kau sampai lebam...

Topping ape?? Dalam tu ada cheesy sausage, nenas, cendawan, bawang holland, lada benggala & ayam... sekian..

2015 11 23 12 15 21 2

Isnin tu pulak... subuh2 aku dah terbau something... ingatkan mama bikin apa... rupanya ayam masak merah.... aku tanya mama nak makan dengan apa?? dia boleh suruh aku teka2 pulak... aku ingatkan dengan nasi minyak.... rupanya nasi tomato.... nampak je nasi tomato tengah joget2 dalam periuk, aku terus peluk mama...

TERIMA KASIH MAMA ! I LOVE YOUUUUU SOOO MUCH !
kemain happy tau ! sebab aku dah lama mengidam nasi tomato --

... lepas masak mama shoot pergi office pulak, buat kerja.... haihhh kuatnya kudratmu mama~

cats
2015 11 23 10 12 55 1

Balik dari office, takde rehat tau.... terus masuk dapur, ready barang nak bikin pavlova pulak... aku tolong potong buah, sambil potong masuk mulut kekdahnya... hahahhaa..... buat pavlova ni memang perlu kesabaran tinggi kan.... first time ni mama buat pavlova, itupun kehendak tekak aku jugak.... alhamdulillah... kali pertama dan menjadi, seronok tengok mama happy bila aku dengan lia repeat makan pavlova tu....

... Lepas buat pavlova, buat roti pulak... aku yang penat tengok mama tau.... memang laaa kami dua beradik perempuan tolong... tapi bahan acuan bagai, mama yang bikin.... dah macam bakeri dah rumah aritu... membakar je kejeeee.... tapi... habis di perut kami, jugekkkkk....

534311 2856494471759 1805414119 n

Kudratmu mama..
berbekalkan satu buah pinggang, 
kau lali dengan penat...
kau betah dengan sarat...

Betapa agungnya,
kasih sayang maha suci...
dari insan sepertimu, mama...

Moga syurga tempatmu...
moga cahaya Azza Wajalla melindungi panasmu...

Terima kasih,
MAMA !

#akuSAYANGmama
25Disember2015/1035pm

KUDRATMU SEORANG MAMA KUDRATMU SEORANG MAMA Reviewed by Tunsha Ayunie on November 25, 2015 Rating: 5

1 comment

  1. pengorbanan seorang ibu..tak terbalas segalanya apa yang dia dah beri kat kita kan sha

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.