AWAS...!! Barang Yang Korang Beli Ni Mungkin Bahaya !! - Monolog Aku Cuma Di Kiri

November 27, 2015

AWAS...!! Barang Yang Korang Beli Ni Mungkin Bahaya !!



AWAS...!! Barang Yang Korang Beli Ni Mungkin Bahaya !! | Aku memang suka pakai Ralph Lauren punya perfume ni tapi kalau nak tau aku beli kat Mydin je... maklumlah aku bukan berduit punya manusia yang mampu pakai perfume mahal yang boleh bertahan sampai esok lusa.... kannnnnnnnnnn....

--- Tapi? Impaknya besar kalau beli barang tak ori ni kan?? bahan kimia dalam barang tak ori ni lebih membinasakan sebenarnya... (so far aku guna, takde masalah, alhamdulillah)... tapi kalau aku beli beg tak ori.... guna 2-3 kali dah koyak.... haritu beli beg Gucci lah sangat.... mengelupas dah kulit beg tu... hahahaha..... 

mukalah

Antara yang paling merbahaya adalah produk kecantikan.... siapa yang taknak cantik kan?? siapa yang taknak bila produk tu murah dan ada testimoni membanggakan?? AWAS !! inilah yang akan terjadi.... beg mengelupas takpe lagi... tapi kalau muka mengelupas seolah disimbah asid?? elok muka kau gebusss gebasss dah jadi hampassss.... fuhhh...

Kekadang retissss pun amik barang tak ori jugak macam si Bell Ngasri... cuba tengok ni ▶▶▶ Bell Ngasri Kantoi Sebab Ambil Barang Seludup ◀◀◀ .. Bila tak peka dengan natijah yang akan berlaku, kita memang seronok menggunakannya kan?

Apapun... berhati2 dalam memilih produk di luar... especially barang yang nak dimasukkan dalam tubuh kita ni... rajin2lah check apa bahan yang ada dalam tu.... sesal kemudian tiada guna tau...

1 comment:

  1. erm,,, btl sis... kena hati-hati dgn produk yg kita beli...

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.