Nak Salahkan JPJ Ke? - Monolog Aku Cuma Di Kiri

October 05, 2015

Nak Salahkan JPJ Ke?

Pinjam gambar jap ye bangggg....


Sebenarnya aku terlalu letih dengan prosedur kat Malaysia yang ntah hape2 sekarang ni... Kalau nak mintak bantuan duit, aku faham laa prosedur ni agak perlu sebab kat Malaysia ni ramai orang malas yang nak cari duit free je... 

Aku bukan nak cerita pasal bantuan duit tapi tentang PROSEDUR.....

-
-
-

Dalam masa aku bersyukur ada orang nak tolong Is dapatkan lesen kereta dengan angka yang murah, tapi benda lain pulak timbul and aku rasa seolah tak perlu pun... YES, aku faham tak ada benda yang mudah kat dooonia ni tapi orang OKU macam Is, serba-serbi pulak dimintanya...

Is dah dapat lesen L... Cuma nak tunggu ujian memandu... Benda ni tak settle sebab Is OKU... Pihak JPJ suruh Is pergi jumpa doktor untuk mengesahkan Is ni OKU laa... rawatan doktor etc... Aku jadi panas hati pulak sebab sebelum ni Is memang boleh drive... Tak payah nak modified apa2 dah keretanya...

Tapi alasan untuk Is jalani prosedur adalah... depa takut kot2 kereta tu kena modified... haihhh.. Is problem kat tulang belakang je... kaki tangan semua ok....

Seriously aku dah penat cenggini... penat sebab bila Is nak kerja, dia perlukan kereta... so bila ada prosedur cenggini, bertambah lambat jadinya... Susahlah Is nak bekerja... Kami pun taknak laa hidup atas angin je... dapat duit free... tak puas... sebab ada yang lebih layak menerima duit2 bantuan tu...

Entahlah... hopefully cepatlah settle... jangan karang bila nak settle satu borang, borang lain pulak keluar... tak habis2 dengan PROSEDUR !

3 comments:

  1. Camtulah hakikatnya Auni. Cadangan akak, cuba Auni buat surat hantar ke PM atau menteri berkaitan. Moga segera selesai masalah Auni ni ya. Aamiin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas cadangan kak ieta... akan dilakukan kalau masih tak settle lagi lepas ni insyaAllah :)

      Delete
  2. CT rasa skarang kot procedure makin ketat..
    pakcik dlu ada prob jugak tapi JPJ kasi amek ujian.. xyah jumpa2 doc..
    tapi skarang lain kot.. xpa kakak oi.. sabaq sabaq.. pelan2 ekot apa depa nak..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.