FOOD REVIEW GANGNAM GIMBAP AMPANG POINT

2015 10 02 03 18 42 1

FOOD REVIEW GANGNAM GIMBAP AMPANG POINT - Kisahnya aku dah lama nampak restoran ni kat tingkat Rooftop Ampang Point, area korang2 main bowling tu hah... Selalunya aku makan kat Gomonae kalau tekak rasa nak makan makanan korea.. well, hajat hati memang nak makan dekat Gomonae tapi ramai nak matik alkisahnya... maka terhajat jugak laa hati nak makan kat Gangnam Gimbap ni... oh ya... Restoran Gomonae ni dah bertukar sebelah lif.. so keluar dari lif je, jalan sikit dah nampak...

Panjang mukadimah... tapi aku nak citer yang aku makan kat Gangnam Gimbap... dah hape aku melalut tak tau....


2015 10 02 03 18 35 1

First aku masuk kedai, aku senyum tengok gambar pokok kat dinding tu... Sebab?? aku teringat muka +Sally Samsaiman  yang kiut ittew tengah posing disebalik pokok tersebut... hakhak !!

So untuk air.... Is order coke, dan aku order mineral water... Aku ingat dapat sebotol, tapi dapat satu cawan kecik ! Hahhaa takpelaa... aku kan tak boleh minum banyak...

-
-
-
-
-

2015 10 02 03 23 31 1

Memula dia bagi sidedish berupa kimchi dan sebagainya... sayur2 tu semua Is yang bedal kecuali kimchi kobis tu... aku punya... haks ! Kimchi dekat Gangnam Gimbap ni lagi sedap dari Gomonae... Tak masam sangat... ada pedas... cukup rasa... aku pun suka... tu sebab aku kedekut dengan Is walaupun kimchi memang feveret dia... hoho

-
-
-
-
-

2015 10 02 03 27 59 1

MAKAN?? Kami order dolsot bibimbap... Dia punya mangkuk ni... aku makan dah setengah jam pun masih panas... aku memang makan slow cam siput bebisss... tapi tengok Is makan pepanas slumberderockk je.... Oh ya... menu ini disajikan dengan sup apantah... sup kimchi lah kot dah rasa dia gittew....

-
-
-
-
-

2015 10 02 03 29 00 2
Close-up sikittttttttttt....
Dol Sot Bibimbap - Rm 16

2015 10 02 04 08 32 2

Tteokbokki - RM 16

Tak puas lagi tuuuu.... Nak gak makan tteokbokki ni sebab berapa hari lepas aku rasa mengidam sangat.. sebab..... aku gegatal tengok video Mangchi kat Youtube... Maka aku pun buat muka kesian depan Is... Is yang tak sampai hati, dia orderkan jelaa.... and YES ! Aku sangat suka... masa aku makan kat Gomonae, ricecake dia sangat liat... rasa terlalu manis dan aku pun tak tahu .. 

Yang disini rasanya pedas... manis.... ricecake yang lembut cuma takde telur ! Tapi aku tetap suka... tengok gambar pun rasa nak makan lagi... haih... cuma itulah... dalam menu RM14, tapi bila sampai bil, RM16 jadinya... belasah laa... dah jadi zat badan pun...

-
-
-
-
-

2015 10 02 04 16 53 1

Bukti cinta aku pada Tteokbokki.

-
-
-
-
-
-

2015 10 02 08 59 21 1

So... inilah jumlah yang perlu dibayar... include GST & Service charges... pelik aku banyak kedai bikin service charges ni... bukan ke patutnya tak boleh??

errr... Nak datang lagi tak ni?? opkozzzz.... sebab aku nak sangat rasa gimbap dia cuma sebab kami berdua ni dalam proses save duit memanjang... maka aku kuburkan niat aku tadi... next time mebbe?? next year laaa kata Is.... aku akur sambil berhuhuhu je laa... janji aku dapat makan best harini... huahua...

Tenkiu my lovely & handsome husband, Iskandar Zurkarnain !
FOOD REVIEW GANGNAM GIMBAP AMPANG POINT FOOD REVIEW GANGNAM GIMBAP AMPANG POINT Reviewed by Tunsha Ayunie on October 02, 2015 Rating: 5

1 comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.