Inilah Sebab Best Kenapa Korang Perlu Singgah Ke Stesen Minyak ! - Tunsha Ayunie Punya Belog

October 20, 2015

Inilah Sebab Best Kenapa Korang Perlu Singgah Ke Stesen Minyak !



Aku dari kecik sangat suka pergi stesen minyak... Rasa excited setiapkali abah atau mama ke stesen minyak.... Sampai sekarang rasa teruja sangat.. Entah apa yang best pun aku tak tahu... Dan perkara ni berlarutan pada adik bongsu aku arrr... Memang kami kalau masuk stesen minyak... bersinar sungguh mata seolah disapu2 dengan minyak tu.... Hhahaha !! And bad habit aku kalau lepas abah isi minyak, aku suka letak muka depan aircond dan sedut bau petrol... hahhhh masak....

Sebenarnya, »»» Ada 5 Sebab Kenapa Stesen Minyak Jadi Best ««« dan juga menjadi satu kemestian untuk korang singgah especially bila travel balik kampung atau berjalan jauh... dan sebab yang PERTAMA tu jugak selalu buat aku teruja bila ke stesen minyak...

hiks... ok korang... Salam Selasa.. moga indah dari semalam... walaupun dooonia kekal jerebu... anggaplah ianya suatu keindahan ~~~ lalalala ♪ ♫ ~

10 comments:

  1. Macam-macam boleh buat dengan stesen minyak... Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhaha memang pun...... paling suka masuk kedai tu...weeee

      Delete
  2. betul tu..kalau dulu suka bau minyak..yang best masuk kedai dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhh tersama pulak kita kak ida.. kemainnnnn

      Delete
  3. Macam2 ada jual kat stesen minyak skang nih.

    ReplyDelete
  4. anak aku la suka stesen minyak ..kopak duit mak .. dah la harga brg kat stesen minyak ni lebih sikit dr kedai

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha nak jadi anak kau laa eima... boleh join anak kau kopakkan duit kau.... sebab dia geng aku.. suka stesen minyak !

      Delete
  5. Bercakap pasal stesen minyak nikan tetiba teringat sejarah silam :) Akak ni hanya pam petrol di Shell aje sebabnya kereta pertama akak dulu warna kuning ^_^ Sanggup tu kalau tak jumpa Shell, akak tak pam minyak kereta. Kalau dah blinking pun, akak pi stesen lain pam RM10 jerk dulu supaya kereta tak berhenti di tengah jalan, lepas tu pi cari Shell balik!

    Akak pun suka singgah stesen minyak ni sebab akak suka 'membeli-belah' kat situ ~_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh setia sungguh dengan Shell gara2 warna sama dengan kereta.... Tapi tak dinafikan Shell memang bagus... so far laaa.... ehh tersama plak kita kak.... suka sangat "membeli belah" kat situ especially nak jalan2... ehh tak gak... kadang ikut suami pi stesen minyak pun ada je nak kirim sesuatu kat situ...

      hantu sungguh stesen minyak ni hahhh

      Delete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.