Ibu Zaman Sekarang ~ - Tunsha Ayunie Punya Belog

October 16, 2015

Ibu Zaman Sekarang ~

400125 2202912372615 1224433339 n

Inilah mama aku yang cantik... Dulu beliau ni Dayang Senandung.. Sebabnya?? Mama dulu seorang yang sangat gelap orangnya.... Lepas dia lahirkan adik aku no.2 (Adib).. Mama beransur-ansur dan menjadi putih... tapi Adib pulak yang gelap.. haha..

Mama seorang yang cool sebenarnya... rajin bergurau dengan anak2 dan cepat merajuk... Bila raya mama suka buat baju dengan anak jadi sepesen... tapi mama ada satu sikap --- nak menang selalu... hahaha tapi takpelah.... kita as anak2 mengalah je laa walaupun annoyed jugak... Yang penting mama is osemmmm ! Sebab pandai masak & ofcoz mama masak sedap... hiks.. cliche sangat... 

well.. mama ni treat kami adik beradik macam kuno sikit punya cara... maksud aku cara lama laa... especially protected punya part... She's very protected sampai anak yang dah besar pun dia baby-babykan termasuklah aku yang dah berkahwin ni... Tak kisahlah... kami masih suka dengan cara era dulu2...

Tapi.. bila dah masuk peredaran zaman ni... mungkin pemikiran anak2 pun jadi lain... Kaum ibulah kena memainkan peranan... So »»» Inilah Ciri-Ciri Ibu Zaman Sekarang ««« yang mungkin korang boleh follow.... apapun... sayangilah ibu sementara mereka masih ada... aku ni walaupun dah kahwin.... tetap rasa "baby" kepada mama... muahahhaha !!

1 comment:

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.