LIRIK LAGU | FYNN JAMAL : SUATU PERNAH - Tunsha Ayunie Punya Belog

October 19, 2015

LIRIK LAGU | FYNN JAMAL : SUATU PERNAH



Macam2 aku dengar dan baca pasal Fynn Jamal ni... negatif sangat kisahnya... tapi bagi aku... dalam hidup seseorang tu adalah slack dia dimana2... Fynn bukan tak ada kawan... dia masih ada ramai kawan yang sudi berkawan dengannya.. Mungkin sebab Fynn ni ikut hati sangat.... atau dibelenggu oleh sesuatu -----ntah... Tak berani aku nak judge, takut terpalit kat diri sendiri..

Sungguhpun banyak cerita negatif pasal Fynn... aku masih suka dengan karya2 dia especially lagu Suatu Pernah ni... sangat connected dengan jiwa aku...


FYNN JAMAL- Suatu Pernah

verse 1
Habis sudah madah..
tak ada satu pun yang tertinggal,
setiapnya telah —
kau ambil dan terus kau jual.

Seolah tak pernah memakna apa,
seolah tak pernah kau inginkannya,
seolah —
tak pernah...

verse 2
dikutipku bila sudi,
di bila tidak, dibiar mati,
dan lebih menyakitkan —
ku tetap tunggu di tepi jalan.

seperti tak pernah ku ada harga,
seperti tak pernah kita bersama,
seperti tak pernah kau mahu aku,
--tak pernah rindu
--tak pernah rayu
--dulu.

chorus
terlebur hancur kebal rusukku;
berkecai sepai, terpecah belah,
terima kasih atas ajarmu —
--cinta tak wujud
--ah, tak pernah.

dan dengarkan jeritku;
jujur tak terfitnah,
kau hanya bagiku—
suatu yang pernah.

verse 3
takkan ada apa —
yang mampu untuk buat kau pulang,
bila sudah tiada rasa —
bikinlah apa, tetap kau terbang.

takkanku pujuk kau jangan pergi,
takkan ku minta kau fikir lagi,
takkan ku paksa renung semula,
takkan ku suruh apa2.

takkan ku izin tubuh dibuka,
takkan ku pamer reput di dada,
takkan ku rebah,
takkan ku goyah,
takkan ku biar tubuh didarah....

(repeat chorus)

bridge
pernah —
suatu yang pernah
suatu yang pernah

suatu —
pernah.


Apapun... jangan sentiasa membenci... kalau rasa Fynn ni tak boleh lentur,... doakanlah dia... mungkin bersebab jugak dia jadi macam tu... Biarlah dia nak hu-ha macam mana pun.... aku bukanlah karatz Fynn... aku cuma minat karya beliau.... sebab aku pun pemuisi... hahaha !

Apapun... all the best kokping :)

2 comments:

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.