DIARI AKU DIALISIS : FISTULA CLOTTING - Monolog Aku Cuma Di Kiri

October 23, 2015

DIARI AKU DIALISIS : FISTULA CLOTTING

aku

So minggu ni alhamdulillah aku tak rasa pepening sangat... tapi perkara lain pulak yang jadi... bingit gak... sakit jangan cakap laaa... elok aku punya blood pressure normal, jadi low terus gara2 tahan sakit... aku takde arrr nangis... tapi tak habis2 bertanya Tuhan.... 

-
-
-

.... "Dugaan apa lagi yang kau duga ni Ya Allah...??" tapi jawapan tetap kelu... haih...

-___________- semalam... fistula aku clotting (beku)... I mean... ada darah beku dalam tu.. actually hari Sabtu lepas pun clotting gak tapi still boleh cucuk dibahagian yang selalu dicucuk jarum tu..

Selingan .. ini saiz jarum yang selalu dicucuk kat tangan aku...
2 jarum, 1 tangan .

So bila dah clotting gitu... asyik kena rehat... memula sekali cucuh... tak jadi then rehat... lepas tu dua kali, tak jadi then rehat.... lepas tu tiga kali... tak jadi then rehat and kali ke empat terpaksa cucuk tempat baru... takde arr sakit bagai nak mati tapi sakit arrr dah kau cucuk2 tangan aku gitu banyak kali... amik jarum halus untuk menjahit cucuk jari kau sikit pun kau dah teriak "Aduh!"  ...

Tapi aku anggap je laa sebagai penghapus dosa... by the way, fistula clot ni akan berlaku bila darah darah beku dah terkumpul dalam urat berdekatan fistula tu... tangan aku dah makin besar sebelah ni... tu arr orang anggap aku alien... apedehal ??

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.