Dia Bersabar Jugak Dengan Aku ~ - Monolog Aku Cuma Di Kiri

October 19, 2015

Dia Bersabar Jugak Dengan Aku ~

Hakikatnya blog ni memang aku claim sebagai PERSONAL pada mulanya... aku kiaskan blog ini sebagai diari harian aku.... Dulunya tentang seorang lelaki yang hampir menjadi "seseorang" buat aku dan jodoh tiada, maka aku diketemukan dengan insan yang sangat bertanggungjawab dan mempunyai daya kesabaran yang tinggi terhadap aku...

Mahu saja aku delete satu persatu entri lama itu tetapi masaklah.... Sebab TERLALU banyak... Tapi biarlah... Aku pun dah tak baca entri tu... even tak timbul pun dekat related post, maksudnya entri cintan cintun tu memang tak penting langsung...

Biarlah kamu nak menyampah,
atau mensampahkan ---
aku tetap ingin berkongsi baiknya seorang insan bernama SUAMI di sisi aku ni..

Tak kira aku meroyan,
tak kira aku tertekan...

Aku melenting dan meninggi suara...
Dia tetap berlembut hati pada aku... MasyaAllah...
Sedangkan dialah insan paling baran yang aku kenal..

Menumbuk dinding dan almari sehingga pecah itu biasa....
haha !

Maklumlah... guru silat...
.
.
.
.

Tapi dengan aku,
baran dia nampak pudar ---
.
.
.
.

                           k.o.s.o.n.g !
.
.
.
.

Dia bukan dayus,
cuma dia faham apa kondisi aku..
aku memang tidak sengaja..
.
.
.
.

Benarlah apa yang dia janjikan dengan mama abah selepas kami akad... Dia berjanji membahagiakan aku.... Dia takkan mengeluh... Benar... Dia yang paling memahami aku sekarang ni... Lebih dari mama abah memahami aku... Mungkin sebab ..... Dengan suami aku tak perlu berselindung apapun.... entah... Tapi aku rasa memang aku tak perlu jadi ''baik'' atau ''jahat''.... Aku hanya jadi AKU.

.
.
.

Terima kasih untuk hari ini wahai suami...
kerana aku tiada anak untuk aku ukirkan simpulan di sini...
aku hanya mencoret kisah kita...


Devoted Wife.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.