CABARAN MAKAN SANDWICH CILI PADI

7891

Apa pandangan korang tentang cabaran makan Sandwich Cili Padi?? Sanggup ke?? tahap mana kepedasan korang tu?? Adakah tahap sambal belacan je?? aku tadi makan ayam penyet pun bergelen gak air aku minum... wee.... 

aku teringat cerita Heat Seekers kat Asian Food Channel... diorang punya challenge bukan sekadar cili padi je... Cili padi tu celah gigi diorang je... ada resepi menggunakan hampir 4-5 jenis cili dalam satu menu mereka termasuk malah jalapeno, habanero dan cili hantu yang memang terkenal dengan kepedasan yang melampau...

Tapi cerita Heat Seekers ni kat Las Vegas... ni ada versi Malaysia punya challenger...!! Korang tengoklah sendiri betapa »»» Mereka DIPAKSA Makan Sandwich Cili Padi !!! ««« Bukan itu je, banyak lagi makanan berasaskan cili yang diorang makan demi menyahut cabaran... perghhhh salute !

Kalau bagi aku?? aku angkat tangan awal2 arr... memang surrender... kalau letak cili dalam makanan mungkin aku sanggup kunyah... ini kau potong cili padi taboq ataih roti, aku tak boleh pi....

CABARAN MAKAN SANDWICH CILI PADI CABARAN MAKAN SANDWICH CILI PADI Reviewed by Tunsha Ayunie on October 31, 2015 Rating: 5

2 comments

  1. Suami sy pernah telan... Sy mmg x sanggup..

    ReplyDelete
  2. tak sanggup.. mahu menangis tgh mkn nanti. pedassss

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.