Bila Amir Ukays Dibebaskan, Pistol Tembak Cicak Rupanya ! - Tunsha Ayunie Punya Belog

October 22, 2015

Bila Amir Ukays Dibebaskan, Pistol Tembak Cicak Rupanya !



Amir Ukays Dibebaskan, Rupanya Pistol Tembak Cicak ! | Based kepada entri Amir Ukays Ditahan Polis, akhirnya  Mohd Azmir bin Muhammad Yusuf , 46 , atau dikenali sebagai Amir Ukays, menceritakan perkara sebenar kenapa dia memiliki pistol tersebut.... ewahhh dah macam pembaca berita dah aku pepagi ni.... berita pagi.... kah !

Ini penerangan Amir ;

Saya bukan penjenayah, pistol itu hanyalah mainan untuk tembak cicak di rumah. Alhamdulillah saya didapati tidak bersalah...

Sambungnya lagi....

❝ Saya tidak tahu menjadi kesalahan jika memiliki pistol permainan dan saya tidak tahu perlunya memiliki lesen untuk memiliki pistol mainan.. Tidak dinafikan pistol berkenaan menyerupai pisttol tetapi ianya adalah pistol mainan. 
.
.
 Selalunya saya akan letak pistol berkenaan di rumah untuk menembak cicak, tetapi tengahari semalam, anak saya membawa turun dan tertinggal dalam kereta.. 
.
.
❝ Bagaimanapun, saya kurang bernasib baik apabila ditahan sepasukan polis ketika berada dalam kereta di kawasan letak kereta di rumah selepas pulang latihan vokal untuk Gegarvaganza.. Saya memberi kerjasama kepada polis kerana saya tahu saya tidak bersalah.. Tiada apa yang harus saya takutkan.. 
.
.
ABegitulah kepanjangan penerangan yang diberi oleh Amir Ukays tapi aku cutoff je sebab tujuan aku nak update pasal Amir dah dibebaskan... dia cakap panjang sangat so korang boleh laa surf Rotikaya atau blog media lain... hahaha...

Kan dah kata, tak mungkin dia simpan pistol if dia takde lesen... tapi biasalah undang2 Malaysia ni kan.... tak tercapai dek akal pun ada... yeyyyy minggu ni boleh tengok Amir Ukays beraksi !!! kbai ~

1 comment:

  1. la kesiannye tp kes ni boleh naik rating amir ukays klu tak aku pun tatau die masuk gegarvaganza hahahahaha

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.