Suka Makan Pisang Goreng Dengan Sambal Kicap? - Monolog Aku Cuma Di Kiri

September 11, 2015

Suka Makan Pisang Goreng Dengan Sambal Kicap?

0bb3

Suka Makan Pisang Goreng Dengan Sambal Kicap? | Bagi orang Johor memang tak asing lagi gabungan pisang goreng dengan sambal kicap... ada yang kata pelik tapi... as manusia yang berdarah Johor, ofcoz laaa aku suka gabungan cenggini... Can you imagine Sweet and Spicy... jawapan dia dabOoommm kau tahu??

Banyak tau gabungan makanan yang looks weird sikit & korang rasa takut nak makan... ehh nak makan pun takut?? Jangannnnnnnn.... kau tahu tak kekadang bila combination  tu serasi.. ianya akan memberi impak maksima yang buat kau rasa... 

 ---------------- Nak lagi.. pls?

Pernah makan roti cicah asam pedas?? Ataupun nasi goreng makan dengan bihun/mee goreng?? Ada orang tak pandai nak combine makanan... Kalau korang rasa nak try... korang boleh survey »»» Gabungan Makanan Paling Syok Untuk Korang Cuba !!! ««« 

Aku diajar... dalam hidup ni.. jangan takut mencuba sesuatu diluar bidang kau... termasuk makan... kalau kau biasa makan daging lembu... why not kau try daging rusa, landak atau makanan eksotik yang lain??

err... tumpang tanya... 

Ada sesiapa pernah makan ... ikan masin strawberry??

2 comments:

  1. sedap... suka.. teringat pulak..

    kat Penang susah cari...

    ReplyDelete
  2. Ikan masin strawberi tak pernah,...tapi pernah jumpa ikan masin kiwi. Not bad,..masam masam masin :)

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.