Mai Kunin Cafe - Spectrum Ampang.... Sila Berubah !

Bila perut lapar kita akan idamkan benda yang sedap.... Aku rasa nasib yang agak suweyyy semalam tatkala apa yang masuk dalam mulut aku macam apa je... kecuali roti telur kedai mamak, hmm bolehlaa nak isi perut....

.. Semalam aku ajak Is jenjalan kat Spectrum Ampang... mana lagi laaa tempat kami bertapak kan...?? Tentulah disana.. haha ! Tujuan utama aku adalah nak makan bakso kat Ayam Penyet Sumatera tapi tutup pulak kekdahnya... dah berapa lama tutup.... bankrup kepe?? ntah laaa....

             okay.sambung.cerita.

Is dah ajak aku pergi makan kat kedai Thailand sebelah kedai Ayam Penyet tu tapi aku macam gegatal tekak teringin makan bihun sup utara maka kami labuhkan montot duduk di kedai Mi Kunin Cafe..

Ini kali kedua aku singgah sini... firstly dulu aku agak macam taknak datang dah but then aku macam nak buat second trials... emm.. 

2015 09 02 08 53 11 1
Selingan gambar ~

Nak tahu point apa aku dapat untuk second time ni??
  • Owner sediakan tempat duduk kat luar, tapi tak alert customer datang.
  • Yang jaga kedai sibuk main henpon, pelayan indon sibuk masak.
  • Pelayan tak alert dengan pesanan customer.
  • Pelayan bertanya dalam nada tengking.
  • Customer tengah makan, depa sibuk nak tutup kedai.
  • Owner kedai pandang customer macam nak makan orang.

                                                       ----- belum habis lagi uolsss... meh nak sambung -----

  • Laksa Kedah Is adalah mentah.
  • Bihun utara aku adalah mentah.
  • Air tawar macam ais kosong ada perisa sikit2.
Kau rasa?? Aku nak datang lagi?? Is nak mengamuk tadi... yelahh perut lapar then dihidang serba serbi mentah.... Air pun dah rasa macam air paip sebab tak bergula... total semua aku makan /= RM10 ---

2015 09 02 08 53 31 1

Plsss alert laa Mai Kunin ! Dulu aku datang, staff ke owner ntah sibuk nak interbiu aku laki bini atas kecacatan kami... dalam keadaan kurang sopan pulak tu.. mendidih tapi kami diam... Ini pulak...?? Layanan cakciborrrr apa korang bagi ni??

Ada customer mintak air suam, pun pelayan lupa nak bagi... Heyyyyy kalau lupa belajarlah amik order bertulis ! Orang meniaga awak nak niaga tapi failed....

2015 09 02 11 51 14 1

Dah kami customer tak puas hati, awak as owner jengil2 mata macam kami pulak yang bersalah... padahal kami makan kami bayar... lastly boleh pulak depa tanya....

----------------------------------------- "Tak habis makan ke?"

                krikkkk..krikkkkk..krikkkk

Mai Kunin Cafe - Spectrum Ampang.... Sila Berubah ! Mai Kunin Cafe - Spectrum Ampang.... Sila Berubah ! Reviewed by Tunsha Ayunie on September 03, 2015 Rating: 5

5 comments

  1. hahahaha klu aku die tanya soalan tu .... kedai ko ni tak sedap langsung putus selera aku ....ceh betui la ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hati aku baik sampai rasa tak sampai hati nak habaq benda sebenar... bihun mengkeh... ayaq pedor...

      Delete
  2. tu tanda2 yang jelas untuk bagitau anda bahawasanya kedai tu tak layak di kunjungi untuk kali ke 3.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahhaha benar katamu itu... kami tidak akan mengunjungi lagi untuk kali ke 3, ke 4 mahupun ke 10 sekalipun....

      Delete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.