Jenis Mask Korang Kena Pakai Waktu Jerebu !


Musim jerebu membiak kembali... Maka seluruh alam jadi tenggelam.... Dah tak nampak flora fauna je... Yang kau nampak... ASAP !!

Berapa hari ni aku memang marah pihak MPAJ dan insan2 yang rajin sangat potong pokok pada musim jerebu ni... ribut apa takde kau pergi potong pokok... tak tahu ke habuk2 tu penyumbang jerebu yang maha hebat ni.... serious arr tak boleh angkat...

Dah laaa potong pokok... dibiarkan gitu aje... tak kutip pun... apa masalah depa ni sebenarnya?? Yang kereta2 orang parking bawah pokok tu jangan cakap laaa... harus hantar carwash lepas tu... daun2 kering semua habis laaa meliputi kereta2 tersebut... eceyyy melebih plak...


Makaihhhh panjangnya mukadimah.. dah kenapa kau perempuan?? Kk straight forward lah kan... korang pakai mask ke dimusim jerebu ni?? Mask apa yang korang pakai?? Aku nampak ramai je manusia yang pakai mask yang staffnurse & doktor tu pakai... kan??

1

Surgical mask nama dia... untuk pengetahuan korang... siapa yang pakai mask ni adalah sia2 sama sekali... sebab ianya tidak membantu korang apapun.. Sebab tak mampu nak tapis partikel yang kekecik di musim jerebu ni... function mask ni hanya untuk hilangkan bau busuk... percikan darah dan lain-lain.. itu je...

2

N95 Mask .. Yang ini yang korang perlukan sebenarnya..  Range untuk mask ni lebih kurang 0.1-0.3 micron... Boleh filter lebih kurang 95% .. 

Musim jerebu yang lalu2 memang mama belikan mask yang ni untuk kami pakai... tapi sebab aku ni takde batang hidung maka ianya merimaskan aku... korang yang ada batang hidung tu seswaiiii laaa... ehhh cerita pasal batang hidung plak dah...

kk aku nak stop menaip sebelum merapu kerapu marang sekerpers...

Jenis Mask Korang Kena Pakai Waktu Jerebu ! Jenis Mask Korang Kena Pakai Waktu Jerebu ! Reviewed by Tunsha Ayunie on September 14, 2015 Rating: 5

No comments

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.