DIARI AKU DIALISIS : HYPO & CRAMPS

aku

Kisahnya malam tadi lepas lepak dengan Is makan roti kat kedai mamak... kepala aku rasa macam nak pecah... baru teringat aku berapa hari lupa nak makan ubat... bila Is nak tolong ambik aku asyik hold je... entahlaaa... berapa ketika ni malas sangat2 nak makan ubat...

... Saja cari pasal lah kan?? Dalam pukul 2am aku telan ubat darah tinggi yang ada beberapa jenis tu... semua jenis aku telan.... lagipun aku dialisis lambat lagi... confident bebenau takde side effect...

Malam tadi aku tak tido pun.. tido2 ayam je lagaknya... ntah laa... aku lena je... terkejut dan terbangun... lepas tu tak mampu nak tido dah... so aku just layan Candy Crush & FB je...

Pagi tadi bangun tido aku rasa badan ok je sampailah dah ke hospital, kepala aku berpinau... blood pressure pulak macam rendah semacam tapi target doktor cakap itu normal... so aku anggap je laaa normal... 134/74 gitu...


Aku dialisis macam biasa... dalam 1 jam pertama ok lagi.. aku pun makan... minum.... ada arrr rasa letih.. masuk jam kedua.. aku dah tak boleh angkat tapi aku lawan lagi... buat vooodooo je... then aku tidur... so far dah melepasi fasa 2 jam setengah... Lagi 1 jam setengah?? Aku dah start cramps... aku ingat cramps sikit... aku berdiri, peluk Is... then masukkan air... tapi lain pulak jadi... aku hampir collapse sebab rasa dooniaaa gelap gelita...

siap cakap kat Is ---- "Abang...sayang takut...sayang taknak mati !!!"

menangis2 meraung2 aku kat situ... dengan tahan cramps yang dah serang satu badan... dengan nak lawan hypo aku tu... hypo ni kalau kau tak lawan maka KO lah jawabnya... alhamdulillah... nasib staff cepat.... cuma aku kembung sikit arrr sebab tarik air tak habis... masuk air je lebih...

--- Pengajaran arrr buat aku... jangan sesuka makan ubat darah tinggi tu kalau esok tu treatment... memang tak terbendung jugak laaa fasa lawan melawan tadi....
DIARI AKU DIALISIS : HYPO & CRAMPS DIARI AKU DIALISIS : HYPO & CRAMPS Reviewed by Tunsha Ayunie on September 19, 2015 Rating: 5

2 comments

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.