August 24, 2015

Useless OR Irresponsible ?

9:28pm | Masih di dalam bilik (24Ogos2015)

Zahari datang... Zahari memang kawan baik Is (tuan suami laaaa) sejak dari kecik... Kami selalu kalau lapar memang mintak tolong Zahari tapaukan laa... tapi kami bayar, belanja Zahari sekali... Zahari ni memang jenis lembut je hati walau muka garang.. dia dengan Is dah macam adik beradik...

Lepas makan, aku naik kedai opah beli ais.. then biar kain kena putar dalam mesin...
aku chiow nak atas... bagi ruang pada Is...

Lately... emm aku tak tahu berapa kali aku harus mention ''lately'' padahal ianya berlarutan beberapa bulan... actually... aku kesian pada Is... dan aku bersyukur jugak walaupun Is asyik buat muka dengan aku, dia tetap layan aku dengan baik... gaduh2 kejap... lepas tu elok je...

The things was like..
  • Aku tak bertanggungjawab sepenuhnya
  • Dah berbulan aku tak masak
  • Dah berapa lama aku ignore Is every night
  • Berapa kali Is kata rindu nak makan apa aku masak , tapi aku bolayan aje
Is sedih, dia nyatakan dia punya kecewa... aku pulak beberapa bulan ni menjadi seorang yang amat pemarah... aku tak tau effect dari aku memendam rasa... atau ubat aku makan... effect treatment etc I don't know...

... Macam aku kata lah... Is tetap memahami... Kalau dia terlepas marah pun time tu... after that he will be okay... bila aku tanya kenapa.... dia akan cakap dia faham keadaan aku.....

Mengalami restless leg akibat dialisis selama beberapa tahun ni memang buat aku dalam tekanan... badan aku makin kurus... aku rasa tak lalu nak makan sebarangan makanan melainkan apa yang aku teringin nak makan.... seem like memilih... tapi itulah...

Aku tak mahu luah disini
sebab aku ada Tuhan yang mendengar ---
Tapi menaip, menulis isi hati itu buatkan 
aku rasa ianya terluah,
supaya aku tak gila memendam perasaan
rojak merapu ni....

Terima kasih sudi baca :)

2 comments:

  1. Part mana memendam perasaan rojak merapu tu? Ajar sikit. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaa baru nak emo sikit dah dia tanya soalan kelakar plak :D

      Delete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.