August 06, 2015

Teringinnya Nak Makan Kat Manhattan Fish Market !


Orang kata kalau hidup susah, jangan berlagak macam hidup senang... eh siapa yang kata tu?? sesuka hati aku je ekk...?? Manhattan Fish Market ni boleh kategori makanan orang kaya kot... orang dhoif macam aku kena kumpul duit & menabung barulah boleh makan... tapi setiapkali kami menabung, duit tu akan pergi ke tempat lain macam bayar bil @ beli barang keperluan.... emm... dah 2 tahun anniversary aku, aku memang teringin nak makan dekat sini... tapi kesian pulak dekat tuan suami ... dia masih belum kerja tetap.... part-time mengubat orang, berapa sen sangatlah dia dapat...



Aku ni memang suka makan... banyak2 perkara yang aku nak buat kalau aku kaya, adalah MAKAN.... Makan buat aku enjoy & happy.... Makan boleh hilangkan aku punya stress... and yes, aku memang suka Jalan-Jalan Cari Makan dari masak sendiri sebab aku bosan makan masakan aku, walaupun in fact, tuan suami lagi suka makan apa aku masak dari makan kat luar...

errr... adakah itu alasan berjimat?? trettttttttttttt
-
-
-

Berbalik kepada cerita aku teringin sangat nak makan kat Manhattan Fish Market.... sebelum ni aku kira2 jugak nak pergi sebab paling dekat pun area Ampang Park... sebab kami takde transport sendiri, maka naik teksi adalah keperluan kami... tapi mahalnya tambang... yarabbi....! So aku selalu lupakan niat aku yang satu ni walaupun teringinnya tak pernah stop...

.. Semalam aku pergi Ampang Point... makan Nasi Ayam Linda Onn... tetiba rasa kurenggg sedap je tapi nak makan nasi ayam punya pasal, kira lepas hajat lettew... oh ya.. aku ternampak bahagian depan Ampang Point, restoran Manhattan Fish Market ni baru bukak.... woottt woottt !! terus buat muka teruja gembira depan tuan suami.... and tuan suami said : Next time, sayang ~~~

ok fine.

Aku pun tak mendesak... cuma happy laaa sebab dah dekat... tak payah berkira2 sangat duit tambang teksi tu sebab aku pun selang 2-3 bulan ada arr datang Ampang Point kalau nak makan sedap sikit... so aku tak kisah untuk tunggu 2-3 bulan lagi sampai tuan suami stabil and bawak aku pergi makan... haha !

Tu je aku nak cerita pun... nak kata aku tak sedar diri pun silakan... kah !

Nak tahu bahan rahsia dalam kopi yang sedap? Jom klik »»» 6 Bahan Rahsia Untuk Rasa Kopi Yang Best! Pasti Anda Nak Cuba Selepas Ini. «««

6 comments:

  1. Sally baru nak bgtau ada TMFM baru nak bukak kat Ampang Point..hihihi...selamat menjelajah nnt ye :)

    ReplyDelete
  2. makanan category tu, bila dah dpt makan sekali, memang boleh bertahan lama before teringin lagi.. tak sama dengan ice kacang, sentiasa boleh di nikmati, tak akan bosan. :)

    ReplyDelete
  3. mun pon xpernah lagi makan kat sini..orang kate sedap..

    ReplyDelete
  4. Insya Allah ada rezeki awak makan kat situ..

    ReplyDelete
  5. Xpernah juga g...ada gak pk2 nk g..tp xtaulah bila. Hehe

    ReplyDelete
  6. in shaa ALLAH nanti dapatlah makan dekat situ tu. aamiin. :)

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.