Tak Ada Keyakinan Seawal Umur 20an?? Ini Tips Mudah Untuk Menyerlahkan Keyakinan Korang ! - Monolog Aku Cuma Di Kiri

August 28, 2015

Tak Ada Keyakinan Seawal Umur 20an?? Ini Tips Mudah Untuk Menyerlahkan Keyakinan Korang !

Tahun ni umur aku dah 25 tahun... Sikit bulan menjelang tahun depan dah masuk 26 tahun... Aku akui dalam umur aku ni... actually dari dulu... aku memang susah nak dapat keyakinan tau... Especially bab nak cantikkan diri laaa... cuma sekarang aku tengah audit confidence level aku...


1e98


Nak jadi PERFECT bukan mudah....antara yang korang kena lakukan SENTIASA BERFIKIRAN POSITIF DALAM DIRI...

Akan ada hari yang kita down atau kecewa... Apa kata ambik kertas atau apa-apa yang boleh korang tulis tiga sikap positif dan praktiskan setiap hari.. Contoh tolong orang ke.. buat orang lain senyum ke... masak untuk bagi orang makan ke...eperti mungkin kamu suka tolong orang, kamu suka buat orang lain tersenyum dan kamu memasak untuk adik-adik kamu. Dengan cara ini, kamu akan memandang diri kamu dengan lebih positif dan lebih menghargai diri sendiri. Ini adalah penting untuk kekal yakin.


4 comments:

  1. 25 yeA??rupanya akak muda 10 tahun dari kamu la..(kalau perycaya tak tahu la nak cakap apa..hehe)

    ReplyDelete
  2. janganlah macam tu.. kena yakin selalu... ^_^

    ReplyDelete
  3. Yakin diri perlu.. Untuk kita terus bersemangat Dalam hidup...

    ReplyDelete
  4. Yup kena yakin dengan diri kita..

    Salam blogwalking: www.yanieyusuf.com

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.