Perkahwinan Antara Lelaki Indonesia & Wanita England - Bayu dan JenniferApa perasaan tengok gambar cenggini?? Hahaha... aku tidak menolak takdir apatah lagi qada & qadar Allah SWT... di Indonesia, perkara ni jadi perbualan netizen... depa tak puas hati kenapa lelaki yang tak ada rupa ni boleh kawin dengan minah omputeh (minah salleh).. well said... kau boleh halang kerja Tuhan??

Bayu Kumbara, seorang lelaki warga Indonesia telah diijabkabulkan dengan cinta hatinya, Jennifer Brocklehust, seorang wanita warga England.. Mereka telah berikrar sehidup semati antara satu sama lain..

Detik bahagia mereka ini dikongsikan oleh Jennifer sendiri di laman Facebook-nya.. Mereka akui bukan mudah untuk mereka melangsungkan perkahwinan ini.. Jennifer terpaksa meminta dana di laman web tilt.com miliknya.. Setelah dikumpul, jumlahnya lebih kurang RM15000.
Kami ingin melangsungkan perkahwinan kami dengan duit kami sendiri tanpa mengharapkan bantuan keluarga dan pastinya ia suatu perkara yang membuatkan ibu-bapa kami bangga, ujar Jennifer.

Apapun... mereka telah selamat diijabkabulkan pada 8 Ogos lalu... lagi sekali nak tanya... siapa yang boleh lawan kuasa Allah?? jodoh yang Allah bagi?? Rukun Iman keenam tu... Percay Qada & Qadar Allah Swt.

Nora Danish, Elizabeth Tan, And Other Malaysians Do The #ListenToHappiness Challenge »»» Have you seen what these Malaysian celebrities are doing on social media? It’s trending! «««

1 comment:

  1. Apa salahnya kahwin dengan pasangan berlainan bangsa, dan apa salahnya jika anak cucu mereka tidak akan menjadi satu bangsa tertentu... jodoh di tangan Tuhan kan? Pasangan yang sweet :)

    ReplyDelete

Thank you for comment. Do visit me in my next post, ya? :)