Parut Kekal?? 6 Sebab Yang Buat Korang Patut Berbangga Dengannya !



Ada ke yang rasa rendah diri dengan parut kekal ni....?? Bagi seorang wanita, mungkin akan rasa rendah diri jika parut itu kekal di muka atau bahagian2 yang boleh orang nampak kan?? Aku ni banyak gila parut.... sebab acapkali operation... cuma alhamdulillah, parut di muka memang tak ada... even parut jerawat pun tidak...

Tahu tak yang korang patut berbangga dengan parut kekal yang korang ada?? Sebab tak semua melalui detik2 meninggalkan parut ni tau.... hahhh... rasa special tak sekarang??

tumblr_ll1g92j4wb1qf39nmo1_1280_large1

Ianya Adalah Lencana Kehormatan | Tak kisahlah parut korang tu datang dari kemalangan atau pembedahan, penyakit mahupun kehamilan.. ini membuktikan korang terselamat dan dapat mengatasi fasa yang agak sukar dalam hidup korang... 

Kata seseorang :- " Jangan sesekali malu dengan parut anda, ianya bermakna anda lebih kuat daripada apa yang cuba menyakiti anda.."

enhanced-buzz-14691-1375219282-45

Hieroglif Dalam Hidup | Hieroglif (ukiran suci dlm. bahasa purba) , Parut itu menceritakan kisah korang .. Ianya kenangan dan memori berharga dalam hidup korang...

enhanced-buzz-14807-1375218404-11

Badan Sembuh Sendiri | Menakjubkan bila korang berjaya merentasi perkara2 yang rumit kan...?? Siapa sangka luka yang meninggalkan kesan parut itu sembuh sendiri?? hahhh minumlah sup ikan haruan... mihmih

tumblr_n42vwkV8Xm1slmc7to1_400

Reka Cerita Yang Tak Masuk Akal | Hahhh !! Yang ni best.... bukan orang tahu parut korang tu pasal apa... ye tak?? So kalau ada yang bertanya... korang cerita laaa parut tu kesan korang berlawan dengan ikan paus ke.... lawan dengan Jack Sparrow ke....

enhanced-buzz-2387-1375218721-24

Parut Itu Unik | Parut yang ada pada badan korang sebenarnya buat korang tampak unik... macam aku bagitau laaa tadi... tak semua orang ada parut... melainkan parut jerawat semata2...

" Sometimes, you have to fall from the mountain to realize what you are climbing for. Obstacles were put in our way to see if what we want is worth fighting for. From every wound, there's a scar, and every scar tells a story. A story that says, I SURVIVED. " - Mhargs Abuda -

SCAR

Korang Adalah Pahlawan | Korang masih terus berjuang dalam pertempuran yang melibatkan sesuatu penyakit dan kecederaan.. Korang masih mampu berdiri... so why not kita berbangga dengan anugerah ini??

MUNGKIN MENARIK BAGI KAMU
Korang cuba sorok parut jerawat di muka?? »»» INI ADA 13 TRICK UNTUK KORANG BACA !!! «««

Parut Kekal?? 6 Sebab Yang Buat Korang Patut Berbangga Dengannya ! Parut Kekal?? 6 Sebab Yang Buat Korang Patut Berbangga Dengannya ! Reviewed by Tunsha Ayunie on August 04, 2015 Rating: 5

9 comments

  1. stp parut yg ada pd sy mengingatkan ia satu perjuangan tuk survive....

    ReplyDelete
  2. Di perut ini ada parut kekal akibat dua kali pembedahan untuk melahirkan... :)

    ReplyDelete
  3. Parut akak kat dahi..ala2 harry Potter..hahaha..memang tak hilang pun parut ni..ianya lambang kedegilan..muahahahh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hhahahahha lambang kedegilan ye kak.... tapi... memang akak degil pun... ehhh

      Delete
  4. Kalau parut besar dimuka macamana? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenangan jugak tu.... tak semua orang mampu menanggung parut besar di muka bro... kira respect arr siapa buat tak heran je dengan parut besar kat muka...

      Delete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.