Jawapan Tentang Isu Air Minuman Upin Ipin - Tunsha Ayunie Punya Belog

August 12, 2015

Jawapan Tentang Isu Air Minuman Upin Ipin

Aku tak tahu pun pasal ni... in fact malas kot nak amik tahu benda remeh ni... Cuma nak kasitahu la yang aku menyampah dengan sebarang viral yang tak sahih... kesian orang yang tak bersalah... Kalau benda tu sah, takpelah jugak nak viralkan...

.. Ni aku baca kat FB tadi pasal air minuman Upin & Ipin yang kononnya ada dadah jenis ketamin... aiks?? betul ke?? tetiba ada plak yang post keterangan dari pihak polis...

11828599 1185092801517259 6083270492800655952 n

Oklah camni... nasihat aku simple... kalau dapat apa2... buat research dan cari maklumat... semua di hujung jari pe... bukan dapat something terus share... karang buat pahala sekali.. dapat dosa berkali2 sebab sebar fitnah plak... hidup tak menongkat langit weh.... ehh ni nasihat untuk aku jugak... sebab aku pun kekadang main sebar je benda yang buat aku confident sahih... 

err... tapi aku masih suka makan Cadbury sebab Siti Nurhaliza pun makan... ngeee ~

2 comments:

  1. Betul tu mila setuju. Mila jarang shere maklumat yang mila baru dapat.sebab takut berita palsu..
    Tak pasalpasalbt fitnah lak

    ReplyDelete
  2. haih.. tu lah kan.. kesian nasib orang yang nak menega tu...

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.