Dendam Orang Mati... Halusinasi Si Gadis Psiko... - Tunsha Ayunie Punya Belog

August 08, 2015

Dendam Orang Mati... Halusinasi Si Gadis Psiko...



SINOPSIS | Lena (Lisa Surihani) tersedar dari koma selama dua tahun dan hilang ingatan akibat kemalangan....  Keadaan bertambah mengelirukan apabila Lena diperkenalkan oleh suaminya Shahrul (Fizz Fairuz) kepada isteri baru , Min (Miera Leyana) di flat lamanya di tingkat 4 yang kini menjadi tingkat 3A. 

Lena mula mengesyaki sesuatu yang buruk telah berlaku flat tersebut dan mula berdepan dengan kejadian-kejadian aneh yang menyeramkan... Gangguan seram tersebut memberi lebih tekanan terhadap Lena yang merasa diabaikan oleh suaminya, Shahrul yang berbelah bahagi antara isteri mudanya dan Lena.

Masa memula tengok cerita ni aku dah agak cerita ni bukan seram sangat tapi ianya berkaitan dengan psiko... ehh kalau psiko tu kira seram gak arrr.... watak Lisa Surihani sebagai Lena, seorang pengidap masalah mental, amat terkesan gak laa... dengan mimik2 muka dia tu....


... Sambungan dari sinopsis tadi... Lena ni lepas koma kerap diberi ubat oleh suaminya... sebab tu jugak dia kerap berhalusinasi... Lena mendapat bayangan punca segalanya terjadi adalah dari dirinya sendiri... akhir cerita... rupa-rupanya semua telah dirancang oleh suami dan driver Lena sendiri... driver dia ni pijak semut pun tak mati tau....

Akhirnya kemewahan Lena jatuh pada suami dia... share sikit laa dengan driver tadi sebab depa kawtim... perghhh aku tengok cerita ni emosi terlebih tau...

Oh ya... cerita ni dari pengarah cina, Jason Chong... kk tu je nak citer...

1 comment:

  1. tengok kat astro hari tu...

    ingat kan napa lah cerita ni.. heee

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.