August 05, 2015

Bila Yazid Search Senyum Pada Aku....


.. Kau dah takde tajuk atau isi lain ke nak tulis Auni wooiii.... sampai Yazid senyum pada kau pun kau bangga?? Hahhaha.... takde laaa... aku saja nak menaip sempoi2 je harini... saja nak buat entri kenang-kenangan.... apa dehal... ye tak??



Peminat kumpulan Search tahu laaa pasal Yazid ni.... actually industri seni pun dah tahu yang Bro Yazid sekarang makin uzur... dia mengalami sakit yang sama macam aku... Chronic Kidney Disease yang memerlukan cuci darah sebagai penyambung hidup...

.. Semalam aku hemodialisis... aku nampak laa seorang "pakcik" ni terbaring je... take turn nak cuci darah... then aku start dulu, after that baru "pakcik" ni... Once dia start cuci darah je... bergilir2 aku tengok orang melawat dia... ada yang panggil dia "ayah".. maybe anak2 dia...

Tapi aku cam tak puas hati... apsal ramai sangat otai2 melawat ni.... hahahhaa... dia ni retissss ke... ayahanda pekida ke pe...??

.. Sebab aku saspek dia retisss.... aku nak laaa curi2 tangkap gambar dia... masa tu dia pejam mata sambil duduk... aku keluarkan henpon aku.... sekali dia bukak mata and senyum kat aku.... terus terpelanting henpon aku dari tangan gara2 terkejut.... hahahhahahaa lagi...

Maka aku pun tersedar, bahawa itu Yazid Search... drummer kumpulan Search... memang nampak uzur sangat2.... emmm aku teringat yang Bro Yazid memerlukan penderma buah pinggang.... tapi dalam keadaan uzur gitu... agak sukar jugak laa... aku yang sihat ni pun susahnya nak dapat buah pinggang baru...

Tu je pun aku nak citer... taip pepanjang ni bajet cam orang nak baca plak kan??
see ya !

12 comments:

  1. hari tu pun akak ada kongsi tentang mohon bantuan derma untuk yazid ni... yerr memang nampak uzur betul dah dia sekarang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulaaa... lain betul dengan dia yang aktif dulu...

      Delete
  2. ada je org baca ni....tapi mmg nmpk uzur sungguh dia dalam TV pun masa dorang shraing pasal dia kan...

    semoga Allah berikan yg terbaik buat Yazid & Sha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Sally... ameen...
      Ye betul... bro yazid memang ternampak tersangatlah uzur...

      Delete
  3. semoga yazid cepat sembuh dan terus kuat ....
    utk ayunie semoga cepat dpt donor kidney ..semoga cepat sembuh ye dear

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih eima.... ameen... moga Yazid Search jugak kembali aktif.. suka tengok dia main drum... :)

      Delete
  4. mun baca..semoga terus kuat buat yazid dan sha..

    ReplyDelete
  5. Kenangan yang tidak boleh dilupakan. Kesian Yazid kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ampang ni memang ramai retisss bro SP.... cuma nak dapat retisss yang senasib dengan kita, itu memang kenangan... lagi2 otai tu.... hihi

      Moga bro yazid tabah dengan dugaannya :)

      Delete
  6. Sedihnya tgk keadaan dia yg uzur macam tu.. T_T
    RosmizaAli.Com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan?? compare dengan wajah dia dulu... kali ni sangat uzur tau kak miza -_-

      Delete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.