Angau Kuih Tat Mama ! - Monolog Aku Cuma Di Kiri

August 03, 2015

Angau Kuih Tat Mama !

tat

Berapa hari dah raya berlalu ye?? Aku 2 minggu lepak dengan family aku... dah 2 tahun beraya dengan family aku sebab in law tak amalkan sangat perayaan ni... entah... aku pun pelik sikit dengan family in law aku.... maybe depa tak berat sangat Aidilfitri sebab depa ikut more chinese punya culture... maklumlah... mom in law aku... chinese...


.. Balik je Rawang... banyak lah kerja and aktiviti raya yang sangat klise semua orang pun buat... macam anyam ketupat... buat rendang... kuih raya dan sebagainya.... cuma kali ni biskut raya pun takde laa buat banyak sangat... 2-3 jenis je atas permintaan Auji Aliah adik aku si bongsu tu... dia kata kalau tak buat biskut raya, tak feel nak raya... ehh memacam plak budak ni kan....

Hari apa ntah mama buat biskut tat nanas... ini feveret abah kami... dan kami jugak... tukang gentel inti adalah anak2 gelap mama... Lia & Adib... aku? aku tolong tengok je... ehhh tak laaa... aku tolong sapu2 telur sebab kesihatan aku tak mengizinkan aku letih sangat... and aku banyak tido !

-
-
-
.. skip cerita ye kekawan... sebenarnya aku nak bagitau aku menagih kasih dengan biskut tat nanas mama tahun ni... dah laa pastri gebu...  mama letak minyak sapi sebagai penambah perisa dalam pastri tu... cair di mulut wa cakap lu... tak payah kunyah2 dah.... kau masuk mulut tetiba macam gula kapas je... hilang begitu saja...

Mama dah offer aku aritu nak tak bawak balik sikit kat rumah in law ni biskut raya... aku plak jual mahal... last-last sekarang ni aku pulak kerinduan dengan biskut tat nenas tersebut.... 

ehh.. perasan tak aku hyper menaip harini?? hahahha apa2 sajalah... thanks korang sudi baca... 

3 comments:

  1. Tat nanas memang sedap kan tunsha..apatah lagi air tangan mama sendiri, pasti x tandingan :)

    ReplyDelete
  2. tart nanas memang menggoda jiwa raga....

    ReplyDelete
  3. Tat nanas memang pojaan hati. Tak best raya kalau tak de tat nanas :)

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.