July 24, 2015

Hari Raya Aidilfitri Syawal 1436H - PART 2

Part 1 - Hari Raya Aidilfitri Syawal 1436H - PART 1


3 Syawal - Kami pergi ziarah sepupu mama dan maklong... rumah dia best... taklaa rumah orang kaya... rumah kampung je... tapi aku rasa keamanan & ketenangan disitu... yang mak2 dengan bapak2 lepak dalam rumah... kami yang muda lepak tembok je... ngeee ~


page1

Kami sangat hyper-selpie masa kat kampung.... Adib lah ketua dia.... gigih dengan monopod dia... memang aku rasa sangat happy kali ni.... walaupun keadaan aku tak mengizinkan aku terlalu aktif... aku tetap berlawan... aku taknak kehilangan moment gembira sepanjang hidup aku....

Lepas tu singgah rumah Pak Andak Pozi... abang kandung sebapa dengan mama... emm mama dengan maklong adik beradik seibu dan berlainan bapa... tapi kami sama-sama rapay.....

... Dekat rumah Pak Andak Pozi, kami dijamu dengan bihun sup utara pulak.... lepas makan, Pak Andak Pozi mintak tolong tuan suami urutkan kaki dia... dia jalan tak bendung... asyik terhenjut2... tuan suami jadi tukang urut pulak masa tu... habis Pak Andak, Mak Andak, Paklong dengan Maktok diurutnya... alhamdulillah, dipermudahkan...  

Kaki Pak Andak dah ok... Sendi Mak Andak dengan Paklong pun ok... termasuklah kaki Maktok yang sakit akibat ada "benda" tumpang.... hahaha tahyul kan?? tapi betul... siapa2 nak pagar rumah ke mengurut ke... sila hubungi suami saye.... eh eh promo pulak...

... Aku gembira bila ada juga manfaat tuan suami masa kat kampung ni... ramai menghargai dia... aku nampak Maktok pun sayangkan dia... Wanchu Pakchu pun layan dia macam rakan sebaya.... Maklong Paklong pulak memang berhati mulia... depa tak pandang pun kekurangan tuan suami...

Syukur pada Allah SWT mengurniakan aku keluarga yang sangat baik....


Nanti aku cerita part 3 merangkap penghabisan cerita Aidilfitri aku ye... cerita aku memang tak meriah sangat pun... aku abadikan sebab tahun ni aku gembira... aku dapat lawan sakit aku seadanya....

#ilovemyreaders
#ilovemyfollowers
#ilovemystalkers
Allahumma inni a'uudzubika minal hammi wal hazan..
Aku berlindung kepada-MU Ya Allah, dari kesusahan dan kedukaan...

4 comments:

  1. yes always think that you are happy dan biarkan positive vibe itu menyerap ke dalam diri...

    ReplyDelete
  2. Kejap je dah seminggu syawalkan huhu
    Btw Selamat Hari Raya ya buat tunsha sekeluarga :)

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.