Aku Yang Dilema... - Monolog Aku Cuma Di Kiri

July 24, 2015

Aku Yang Dilema...


Sebenarnya aku ni seorang yang kompiussss tau.... memula dulu aku nak jadi polis... lepas tu doktor... lepas tu penyanyi... penari.... and lastly orang lain pulak yang bagi cadangan pada aku...
“ Fiqa, daripada kau merepek... apakata kau jadi penulis??
krikkk krikkk krikkkk
-
-
-
-

Yelaaa aku akui penulisan aku banyak yang merepek untuk menggembirakan hati... urmm... itu pun ramai pulak stalkers yang cari point atas penulisan aku.... and actually... aku tak tahu pun bagaimana untuk jadi penulis...

HLOVATE - ini salah seorang penulis novel sempoi yang buat aku rasa hidup... walaupun aku tak tahu dia lelaki atau perempuan.... penulisannya tak buat aku pening... malah aku rasa diri aku yang berada dalam cerita dia....

... Mama pernah suruh aku tulis tentang perjalanan hidup aku sebagai pesakit buah pinggang tapi sumpah aku tak tahu bagaimana nak mulakan.... hidup aku ni selain bertarung nyawa... penuh haru biru dengan dosa....

Dan sebenarnya...
aku memang minat penulisan... aku cuma tak tahu nak ekspresi yang macam-mana dengan penulisan aku... ianya terlalu mengikut hati... emm... aku tak mahu jadi macam Hanis Zalikha yang dikenali... aku cuma mahu menulis supaya dapat berkongsi kehidupan dengan orang lain...

Psiko bunyinya...

.... entah apa saja yang aku merepek ketika ini... apapun terima kasih sudi baca... aku akan cuba sedaya upaya untuk update penulisan aku menjadi sesuatu yang bermanfaat untuk orang lain....

Sekalung doa buat warga penulis yang telah pergi menemui-NYA terlebih dahulu..
Innalillah-wainnalillah-hirojiun ~

10 comments:

  1. cubalah tulis..perjalanan hidup...mesti ada je yang baca

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kakmar.... adanya orang yang suka baca perjalanan hidup orang lain....

      Delete
  2. mmmm tulis blog pun dikira sbg penulis jugak kan kan?hehe

    ReplyDelete
  3. mungkin memang bakatnya di penulisan nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. moga diizinNYA lagi kudrat ni kak farah...

      Delete
  4. Tulislah dari hati...dengan niat kongsi pengalaman dan ilmu... Insha Allah... Ada manfaatnya...

    ReplyDelete
  5. Tulis tulis dan tulis , its been my fav since i know wht lonely really means, Benda ni boleh jadi salah satu cara kita luah perasaan. hv a nice post kak ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks cayang :)
      hv a nice post to... insyaAllah I will drop by to ur page ya !

      Delete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.