Sentap Ke Kena "Unfriend"? ...

Ada.. ada yang memang tersentap... ada lah dua tiga kawan aku yang suddenly inbox, "kenapa kau Unfriend aku? "

Aku jawab--- Hak Aku. hahahhaa kejam je rasa jawab cenggini..


Aku baru di-UNFRIEND oleh seorang yang aku anggap sifu dalam blogging ni... aku banyak gak berterima kasih pada dia sebab banyak tips blog yang dia share, aku ikut... dan alhamdulillah aku dapat sikit manfaat dengan perkongsian dia bagi...

... Suddenly aku kena Unfriend... aku jadi blur... haha ! blur laa sangat uolsss... takde laa.. aku cam.. eh.. aku buat apa sampai aku kena Unfriend?? so aku ingat balik status dia dengan status aku banyak relate, kira cam sindir menyindir gitu...

Lastly, aku tak rasa apapun, aku rasa bagus jugak dia Unfriend aku, tak lah berkepol dosa aku mengata dia... sebab apa aku mengata? sebab adakala aku hanya nampak di posisi dia, dia rasa semua benda dia yang betul..

Aku bagi pendapat 20sen aku, selalu kena reject...

Jenis aku mudah, aku tak suka hidup dalam kepompong dimana selalu cari silap orang lain... aku suka menerima kesilapan untuk develope hidup aku... tapi mungkin tak ramai macam aku... so aku memang selalu bidas perkara yang dibawah tempurung ni..

Contoh ---
Aku katakan seorang yang bertindik tu kekadang lebih berilmu dari mereka yang kononnya kelihatan berilmu,

Tapi..........................

Ada yang tak setuju, mereka jawab ----
Dah ada ilmu, manfaatkanlah... kenapa nak jadi jahil? 


Apapun ceritanya.. aku tak rasa apapun bila kena unfriend.... tujuan entri ni mudah.... feel free, just direct to me... cakap je tak suka... cakap je tak boleh nak tolerate... aku memang bahagia berkawan dan menghormati mereka yang benar-benar berterus terang dengan aku...

APA YANG PERLU KORANG TAHU ---
Malaysia adalah negara kedua yang terbesar melakukan jenayah ini..
Sentap Ke Kena "Unfriend"? ... Sentap Ke Kena "Unfriend"? ... Reviewed by Tunsha Ayunie on June 03, 2015 Rating: 5

10 comments

  1. macam kenal aje orang yang dimaksudkan
    ayat serkap jarang ni dengan harapan tahu sape..wahaha

    tapi percayalah, manusia yang rasa dia sentiasa betul tu
    adalah manusia yang mempunyai masalah kronik
    kalau akak, layankan aje. tapi cara akak layan dengan tengok aje
    tak reti nak jawab orang yang rasa betul ni...in the end dia nak menang juga
    senang cite, lantak ko lah labu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi bila kita dah malas nak layan... dia delete plak komen dia... hahahaha tahu ke siapa??ececeyyy....

      Memula sentak gak laa... lepas tu... sukati kau laa labu... nak kawan dengan orang yang backup kau selalu... silakanlah...

      Delete
    2. terima kasih yana yani.. kalau rasa saya salah kat memana. tegur la. jangan tegur belakang saya.. saya tak dengar.

      Delete
  2. Mohon jangan unfriend aku woo woo woo~ hahha aku macam kenal je sape yang unfriend kan kau tu. rase-rase je la ni. macam betul :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul laaa tu bam paji... mesti betul punya... muahahahaha aku malas nak unfriend orang... orang je suka unfriend aku... sobs

      Delete
  3. terima kasih atas entri ni. Terima kasih jugak pada komen2 ni.. terima kasih dik. At least akak tahu yang selama ni awak mengata akak kat belakang. Serius akak tak pernah kata awak kat belakang. kadang2 akak terus terang awak tak boleh terima akak just fikir tak perlu komen.. akak buat status awak terasa.. akak unfriend supaya apa yang akak tulis nanti awak tak terasa lagi. Takpelah... akak jenis cakap situ abis situ. jangankan dengan orang lain dengan asben akak pun akak x cakap pasal awak.. sebab takde apa yang buat akak rasa terkesan pun dengan kata2 awak kat laman sosial hingga nak bawak keluar jadi satu masalah di luar laman sosial. Tapi Allah tu maha mengetahui.. dia gerakkan hati akak untuk unfriend sebab dia nak bagitau semua ni. Alhamdulillah... setiap kejadian tu ada hikmah. seorang akak dengan rendah diri mohon ampun andai teguran, kata2 akak selama ni sakitkan hati akak. Akak tahu awak takkan merendah diri mohon maaf pada akak.. takpe akak anggap semua ni salah akak. Semoga succes. Insya Allah rezeki ada untuk awak berblog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe, at least... akak tahu menerusi entri ni.. terima kasih atas sumbangan ilmu yang akak berikan... saya hargai :) maaf dari pihak saya jugak kak suria... saya mungkin mengata... dan saya pernah update status dimana "menyindir tetapi aku masih sayang"... sebab saya tulus sayang akak walaupun akak banyak menyakiti hati dan berselisih dengan saya...

      Apapun... saya tak "mention" sesiapa disini, sama juga macam akak... sama2 terasa kan?? Saya hargai ukhwah kita selama ni... semoga akak jugak terus sukses dalam dunia akak :) maaf sekali lagi..

      Delete
    2. Dan jangan tuduh saya kalau saya tak pandai merendah diri memohon maaf pada akak.... mungkin ada perkara akak pusingkan kembali menampakkan seperti saya yang salah... :)

      Tapi takpe... saya cuma nak bagitau saya tak pernah rasa berat mohon maaf jika saya salah... sila tegur kalau saya salah... saya masih darah muda...

      apapun... terima kasih kerana munculkan diri.... tahulah saya apa yang tersirat di sebalik pendirian akak... terima kasih :)

      Delete
  4. Biasalah tu berselisih pendapat..boleh tahan dengan tak boleh tahan je..jadikan tu pengalaman hidup..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak diana... pengalaman kali ni menyedihkan... tapi takpe la... pengajaran untuk auni jugak.... :)

      Delete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.