MAKAN-MAKAN DI STATION 21, BANGSAR !

MAKAN-MAKAN DI STATION 21, BANGSAR ! - Assalamualaikum wbt. 1 Jun 2015, genaplah usia mama kesayangan aku, 50 tahun. Tapi ramai tak percaya sebab dia awet muda... emm.. mama tak perlu inject botox ataupun susuk, petuanya.. selalu senyum dan berwuduk.. insyaAllah.. kekal muda.. haaa gitu...

As well uolssss, dalam family kalau sesiapa punya birthday, memang kami akan makan besar... ewahh... tak laa besar mana... but we just go through somewhere laa untuk..... MAKAN !

Tempat western yang mama abah akan bawak since aku adik beradik masih kecik adalah...

-- Station 21, Bangsar --

Enviroment adalah seperti foodcourt je, sentiasa penuh dengan orang walaupun tempat dia tak laa gah sangat macam restoran western yang mahal.. Tapi makan kat sini berbaloi-baloi sebab sedaplah bagi aku. Tusebab memang ramai. Selalu kena take turn kalau datang untuk dinner.


IMG 20150601 WA0003

Sementara tunggu makanan, wajib bergambar ye uolsss... masing2 selfie... err... entri ni takde gambar hero2 malaya lah pulak... ada gambar mama abah dengan gegurlzzz je.. ouch ! ehh abah kitew tak senyum pun... cuka betul muka ! agagagaa

IMG 20150601 WA0008

Kami dah lama tak wefie sesama...
muka aku dah pucat time ni... 
menahan sesak nafas yang superb !! Kau mampuuuu ??

IMG 20150601 211857

Dulu takde dak2 busker ni... tetiba je muncul malam tu... maybe dah lama muncul tapi aku dah lama tak jejak kaki ke sini since kawin... adalah masuk 2 tahun... Adib mintak dak2 busker ni nyanyi Happy Birthday kat mama... so mama sooo suprising laaa uolsss... merah muka mama aku dibuatnya... huahua

Meh nak tayang menu yang kami makan ---

IMG 20150601 212054

Fish And Chip - Aku punya .

IMG 20150601 212439

Garlic Chicken - Aku dengan Tuan Suami punya .

IMG 20150602 WA0000

Lamb Chop ---
Abah, mama, adib, aboy dan lia yang punya..

Depa memang suka makan Lamb Chop, aku tak boleh...
darah tinggi kuasa 3 punya..

IMG 20150601 205942

Honeydew & Apple Asamboi


Itu je la yang aku nak cerita sepanjang mama kena pau makan dihari kelahirannya. Haha ! Tapi mama ni memang murah rezeki, dia suka belanja makan, masak untuk orang sedap-sedap. Oh ya, siapa yang teringin nak makan kat Station 21 ni aku ada sertakan detail.


Detail Station 21, Bangsar

Alamat : 
Block B, 1st Floor, 12, Jalan Danau Niaga 1, Au 1, 
53300 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia

Waktu operasi :
Isnin hingga Sabtu, (12:00 pm - 11: 00 pm) 
Ahad tutup.

No.tel : 017-889 6460

*review*
SERVIS : 3.5
ENVIROMENT : 4.5
MAKANAN / MINUMAN : 5.5
PRICE : 4.5

MAKAN-MAKAN DI STATION 21, BANGSAR ! MAKAN-MAKAN DI STATION 21, BANGSAR ! Reviewed by Tunsha Ayunie on June 04, 2015 Rating: 5

6 comments

  1. paling suka jika makan di station 21 Bangsar adalah suguhan live musik dan minuman ala prancisnya itu lezat banget

    ReplyDelete
  2. haah.. muda nampak mama Kak Sha.. happy birthday untuk mama Kak Sha ~~

    ReplyDelete
  3. lama akak tak makan western...sesekali sedap jugak ni kan...harap sha terus cekal dalam menghadapi apa pun cabaran dalam kehidupan...be strong ye sayang..muakss sikit

    ReplyDelete
  4. Wah..nk kena cari n trt ni .lama dah ek restoren ni..

    ReplyDelete
  5. air tu jugak yang memikat selera akak..heheheh

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.