Maaf Andai Saya Kurang Ajar... - Tunsha Ayunie Punya Belog

June 03, 2015

Maaf Andai Saya Kurang Ajar...

Semalam makan dengan family sebab saja nak celebrate birthday mama... emm takde kek pun... ralat jugak lah... ingat aku nak buat surprise untuk mama... tapi masalah fulus yang selalu mengganggu, maka abaikan je la.. hmm

InsyaAllah tahun depan ! ameen....

Kami makan kat Station 21, Bangsar. Sesampai je kat sana, Lia dah bisik dulu kat telinga aku.. (.."emm kakwe, jap lagi mesti ada orang pepandang Abang Is..") emm aku memang jangka benda tu sebab tuan suami aku kan lain dari yang lain...

Jangkaan Lia tidak melihat, memang ramai pandang Tuan Suami... aku ni bukan boleh, aku tak suka orang pepandang gitu.. ingat kami alien baru mendarat?.. tapi aku diam je..

.. Sampai kami duduk kat satu tempat bertentangan dengan satu family... kemain lah depa pandang kami macam kami buat salah besar... aku dah tak tahan sabar, maka aku menyindir sambil menengking makhluk2 tersebut....

".. Hekkkellehhh....Yang pepandang mata tak berkelip apsal?? ingat kami ni alien ke?? pelempang sesekor baru tahu... ! "

Puas jugak la hati aku... sampai makcik tu pandang aku dengan rakus... ingat aku lamb chop?? Tapi bila cerita dengan mama.. mama dengan ayat klise dia... "tak baik......"

Hahaha ! Tu je nak cerita... aku memang tak boleh angkat kalau orang pandang tuan suami lenmacam... patutnya kau seorang mak, kau ajar anak kau jangan pandang orang semacam je... anak kecik aku boleh angkat lagi.. ni kalau dah boleh berfikir still buat cenggitu... memang hangin sebadan aku gamaknya,,,,

5 comments:

  1. entah2...diorang yang alien kot
    tu dia pelik tengok awat orang tak sama cam diorang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahhaha kak yana... memang betul sangat ! mungkin diorang yang alien bila tengok orang pelik dari diorang..

      Delete
  2. Replies
    1. Hasben kaksha oku... so badan dia bengkok ke belakang sikit :)

      Delete
  3. Selalu yan kena situasi begitu coz yan gemuk..
    Bila jalan dengan hubby pun org pandang macamtu coz suami umur usia emas...

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.