Jangan ''Judge'' Slumberono Kalau Tak Tahu Siapa Aku... - Tunsha Ayunie Punya Belog

June 03, 2015

Jangan ''Judge'' Slumberono Kalau Tak Tahu Siapa Aku...

Ada orang jenis serkap jarang dengan sikap kita... ada yang jenis ingin kenali kita dan dapat baca sikap kita.. pelbagai ragam manusia yang aku jumpa... termasuk diri aku sendiri...

Aku tak marah kalau orang tidak akui kesilapan sendiri... berpusing cerita seolah akulah yang bersalah dalam segala hal... apapun... pertama sekali...

Dengan rendah diri aku mohon maaf kepada sipolan andai salah tafsir siapa dia sebelum ini, yang mengakibatkan ukhwah kami semakin menjauh...

Namun aku mohon, sebelum serkap jarang dengan sikap aku,
kenal aku ---

Aku bukan jenis straight forward untuk menyakiti hati sesiapa...tapi aku pun tak pandai provok orang tak tentu hala... kalau dah terbukti... baru aku provok dengan cara yang sangat overrrr... itu aku...

Cuma terkilan...

macamlah aku ni selfish sangat tak reti merendah diri... Ego itu aku, yes aku akui... tak dapat halang perasaan ego tu... tapi kalau aku tahu dimana silap, aku akan minta maaf... so kalau aku tak tahu, aku akan terus berdiri atas ego aku..

Acapkali manusia tak perasan pun khilaf diri,
begitu jugak aku ---

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.