REVIEW FILEM - Paul Blart : Mall Cop 2 - Tunsha Ayunie Punya Belog

May 15, 2015

REVIEW FILEM - Paul Blart : Mall Cop 2


Sedutan pertama filem ni released pada January 2009.. Hahhh masa tu umur hakakkk baru je 19 tahun.. hahahha... dan yeah.. hakakkk masih single... masa Part 1 hakakk tengok kat TV je dengan abah & adik2...

Bila dah kawin ni... hakakkk merasa laa tengok kat wayang plak dengan Tokis merangkap suami tercinta hakakkk tu...  minat sama.. genre kami pun sama... hiks



PAUL BLART : MALL COP 2 , adalah kesinambungan dari Paul Blart : Mall Cop , kisah seorang lelaki bernama Paul Blart lakonan Kevin James yang bekerja sebagai sekuriti didalam mall..

Selepas 6 tahun tanpa khabar berita, kali ni kehidupan Paul Blart sedikit kucar kacir apabila isterinya menuntut cerai dan ibunya pula mati dilanggar lori susu. Apapun Paul Blart tetap teruskan kehidupan dan selesa dengan pekerjaan sekuriti di mall West Orange Pavillion.

Paul Blart mendapat undangan untuk majlis Persatuan-Persatuan Pekerja Sekuriti di Las Vegas. Dalam masa yang sama permohonan anaknya, Maya, untuk menyambung kajian di UCLA, California jua diterima. Namun Maya tidak sampai hati dan mengikut ayahnya ke Las Vegas.


Mereka tinggal di Wynn Hotel. Disana Maya telah jatuh cinta dengan seorang budak hotel , Lane. Paul tidak keseorangan. Dia bersama Donna dan sahabatnya Saul Gundermutt, Khan Mubi, dan Gino Chizzeti. Krisis terjadi apabila Vincent dan kuncunya hadir sebagai penjenayah di dalam hotel tersebut.

Mereka mencuri hasil karya seni asli dan menukarnya kepada yang palsu. Mereka telah menangkap Maya & Lane kerana mengetahui markas tempat mereka sembunyi. Paul berjuang untuk menyelamatkan anaknya dan hasil karya seni yang dicuri !


Cerita ni... hakakkk bagi 5/5.. sebab hakakkk memang suka cerita action comedy.. hahaha.. Aci tak?? sebenarnya hakakkk mengharapkan lebih tapi cerita ni hanya berdurasi 1 jam setengah.. tak puas tengok...

Korang nak release tension boleh la layan :)

7 comments:

  1. mmg nak g tgk tapi belum berkesempatan lg..hihihi

    ReplyDelete
  2. Best tgk ceta nie....penuh dengan komedi..

    ReplyDelete
  3. best ni ... yg 1st dulu pun best gile ..dan aku cukup suka ngan pelakon sejak die berlakon sitcom ape tah dulu ... tp mmg besh la

    ReplyDelete
  4. Macam best je.. Tak pnh tgk lagi..

    ReplyDelete
  5. Member pun cakap best cerita ni. :D

    ReplyDelete
  6. oh, ni tempat lain pula ye. ingatkan dekat mall sama lagi. hahahaha

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.