Lagi Kanak-Kanak Jatuh Eskalator


Wahai mak-mak yang sangat careless, senang sangat ke buat anak tu?? sampai dibiarkan anak itu hampir menemui maut?? hakakkk panas hati laa gini...

Kalau nak shopping, jangan bawak anak... kalau rasa malas nak jaga, pi tinggalkan kat kaunter kepe... seronok kot tengok anak sendiri di ambang maut... haih..

Kat Kota Kinabalu pulak kejadian ni, mak ralit sangat shopping sampai tak perasan anak jatuh eskalator.. Anaknya berumur 1 tahun 6 bulan camtu... hurm.. kecik sangat... badan pun halus lembik lembut lagi...

Tapi alhamdulillah, tiada kejadian maut.. rawatan segera dilakukan..


Teringat mama hakakkk... sampailah kami2 ni dah besar... dia tetap pegang tangan kami.. cuma sekarang hakakkk dah kawin, jaranglah nak dating berdua dengan mama... tapi sebelum kawin dulu... mama selalu pegang tangan hakakkk... dari kecik laa camtu..

Satu lagi,
hakakkk fobia eskalator.. saintifiknya penyakit hakakk ni dipanggil Escalaphobia !

Lagi Kanak-Kanak Jatuh Eskalator Lagi Kanak-Kanak Jatuh Eskalator Reviewed by Tunsha Ayunie on May 11, 2015 Rating: 5

5 comments

  1. Alahai ngerinya..nasib baik tak teruk kan budak tu..

    ReplyDelete
  2. takut sgt..ida kalau g shopping ke..anak2 mseti pegang..nasib baik gune baby carrier..tp sejak kwen memang jrg shopiing luar..bnyk shopping online je..

    ReplyDelete
  3. ini bukan kes pertama kan? sebelum ni pon penah berlaku. kenapalah ibu bapa tak pandai nak ambik iktibar. macam kes letak anak dalam kete berejam2. sampai lemas budak tu. adeh..

    ReplyDelete
  4. adui ... sbb tu aku pun mmg kepung budak2 ni ... minta la dijauhkan

    ReplyDelete
  5. Huhh.. seriau dgn berita2 mcm ni.. syukurlah selamat.. alhamdulillah...

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.