Ketagihan "ICE" yang melampau ! - Monolog Aku Cuma Di Kiri

May 27, 2015

Ketagihan "ICE" yang melampau !

Ice Cubes by alexgman


Ya, aku pengidap Pagophagia.

Susahnya nak halang diri satu hari dari tidak mengunyah ice walaupun aku tahu memang tak baik untuk tulang dan darah aku... tapi nak buat macam mana...? Lebih baik ketagih ice dari drug, betul tak??

Tapi aku pernah baca kebaikan mengunyah ice disini -- Rahsia Ais

-
-
-

Tak tahu la betul ke tidak since aku tak pernah pun amik tahu buruk baik kunyah air batu ni.. so far gigi aku takde la sakit atau terasa rapuh tapi takut laa jugak... tettttttttttt.... yelaa... ok aku ngaku, kadang2 bila dah pagi aku rasa denyut sikit kat gusi...

Aku selalu beli ice cubes  yang macam kat kedai makan tu... sekali aku beli = RM 1... selalunya bertahan 2 hari... setiap malam aku akan repeat amik 1 cawan... lepas tu seketul2 aku kunyah sampai main game... hahahha normal ke perkara tu?

Entah ! itu bad habit aku.. aku gembira melakukannya... muaahhahahahaa !!


Zaman kecik-kecik memang sangat indah... mak kita dulu selalu abadikan gambar kita yang kadangkala agak "tak senonoh" dipandang.... siap frame lagi uolssss !! 


8 comments:

  1. Replies
    1. hahahhaa awat ramai ngilu ni..... best laa...

      Delete
  2. akak seketoi pun rasa kebas mulut.. sebab tu tak ketagih kot hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha ni seketoi tak puas langsung kak...

      Delete
  3. akak tak boleh la..gigi sensitif..dah tua2 ni semua nya tak boleh..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduhai.... ramai jugak yang sensitif ni.... rasa amcam takde geng je kunyah ice ni..

      Delete
  4. saya ngilu kalo mengunyah es gigi nya sensitif :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. waduh... kok sama dengan yang lainnya :(

      Delete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.