Kenali Apa Itu "Baby Hatch"...

"Baby Hatch" ni adalah salah satu alternatif bagi mengelakkan para-para ibubapa yang tidak sah taraf buang baby diorang tu sepah2... Hospital Pakar Damai yang telah ambil inisiatif seperti ini berikutan terlampau banyak kes buang bayi dengan kejam..


Mungkin korang ada yang komen pasal penggalakan zina bila wujudnya benda ni.. tetapi tak fikirkan tentang kehidupan bayi yang dibuang bersepah tu??

Lagipun, sebelum wujudnya baby hatch ni... ZINA memang dah wujud... dah tak boleh nak tolong lagi... suruh laa ustaz ustazah cerita tentang dosanya, tetapi bila nafsu kawal akal manusia... mereka tetap melakukannya...

BE POSITIVE !!

Hakakkk tengok ramai yang komen tanda tidak setuju.. risau zina makin berleluasa... hurm... hakakk pelik, mampukah mereka yang komen2 tu menghentikan perbuatan zina di kalangan remaja kini?? Jangan kata ya, sebab setiap tahun peratus buang bayi SEMAKIN TINGGI !

11118104 963494403703115 1485196307 n

Baby Hatch ini telah dirasmikan oleh Menteri Pembangunan Masyarakat dan Hal Ehwal Pengguna, Datuk Jainab Ahmad. Ianya mula diperkenalkan di Jerman dan dilancarkan di Malaysia pada bulan Februari baru-baru ni..


Penuh pengharapan hakakkk ni... supaya tiada lagi berita hakakkk baca yang bayi baru lahir dijumpai mati dalam lubang jamban dan sebagainya... di Malaysia ni, purata pasangan berkahwin memang ramai yang tidak dikurniakan zuriat termasuk hakakkk...

Hurm.. adik2 perempuan kat luar tu.. sebelum melakukan sesuatu... fikir panjang... jangan makan sangat pujuk rayu jantan durjana yang menabur janji semanis madu...

Moga bermanfaat.

Kenali Apa Itu "Baby Hatch"... Kenali Apa Itu "Baby Hatch"... Reviewed by Tunsha Ayunie on May 22, 2015 Rating: 5

4 comments

  1. kebanyakan mrk tu tak lahirkan anak kat hospital ... semoga dpt kurangkan pembuangan bayi ...

    ReplyDelete
  2. bagus idea dia ni kan ... so kepada yg dah terlanjur berzina tu, toksah tambah dosa bunuh baby, bagi je kat sini, ada la yang nak nanti, aishhh geram la kat kat org yg buang baby ni

    ReplyDelete
  3. betul tu..kalau kita boleh elakkan kes² spt tu takpelah jugak...semakin ditegah,semakin melambak pulak kes pembuangan bayi..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.